TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bonusquote: de door 100 Franse vrouwen ondertekende anti-#metoo-mannenhaatbrief vertaald

'Wij herkennen ons niet in dit feminisme dat gelaat aanneemt van mannenhaat en afkeer van seksualiteit'

 

“Verkrachting is een misdaad, maar vrouwen op een opdringerige of onhandige manier proberen te versieren, is geen misdrijf, en galanterie is geen mannelijk machogedrag. De affaire-Weinstein heeft geleid tot een terechte bewustwording van seksueel geweld tegen vrouwen en van hoe mannen, zeker op professioneel vlak, misbruik maken van hun macht, Dat was nodig. Maar intussen is die bevrijding van het woord omgeslagen in het tegenovergestelde, We worden geïntimideerd om te zeggen wat hoort, en degenen die weigeren zich naar die bevelen te plooien, worden beschouwd als verraadsters en medeplichtigen.

#MeToo is intussen in de pers en op sociale media ontaard tot een campagne van aanklachten en publieke beschuldigingen tegen mannen die gelijkgesteld worden met seksuele misdadigers, zonder dat ze de mogelijkheid krijgen om zich te verdedigen of zelfs maar te antwoorden.

Ze worden standrechtelijk veroordeeld en soms gedwongen tot ontslag, terwijl ze alleen maar een knie hebben aangeraakt, geprobeerd hebben een kus te stelen, gepraat hebben over intieme”aangelegenheden tijdens een professioneel diner, of berichtjes met een seksuele connotatie gestuurd hebben naar een vrouw bij wie de aantrekkingskracht niet wederkerig was.

Heel die heisa dient alleen de belangen van de vijanden van de seksuele bevrijding, van religieuze extremisten, en van de ergste reactionairen. Het schetst een monolithisch beeld van de vrouw, die evenveel kan verdienen als een man, en zich niet ten eeuwigen dage getraumatiseerd voelt door een man die zich tegen haar aanwrijft in de metro.

Als vrouwen herkennen we ons niet in dit feminisme dat, verder dan het aanklagen van machtsmisbruik, het gelaat aanneemt van mannenhaat en afkeer van seksualiteit. Wij denken dat de vrijheid om nee te zeggen tegen een voorstel niet kan zonder de vrijheid om lastig te vallen. En we vinden dat je op die vrijheid om lastig te vallen op een andere manier moet kunnen reageren dan door je op te sluiten in de rol van prooi.”

 

Spijker. Kop. Raak. Je t’aime!

Nu wachten op die 100 Nederlandse vrouwen die een dergelijk manifest durven te schrijven en ondertekenen.

Iets voor De Stellingdames misschien? Loes Reijmer en en die andere mannenhaatsters van het anti-Geenstijlmanifest? Hallo?

Vertaald door en geciteerd uit De Standaard. (Blendle-link.)

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.