TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Hans Laroes gaat Brandpunt en kijkers kapotmaken met constructieve journalistiek

En daar gaan 'jonge mensen' dan heel veel naar kijken, aldus KRONCRV (doelgroep 66+)

Tags:

Brandpunt, de oudste Staatstelevisie-achtergrondrubriek van Nederland, stopt in zijn huidige vorm. Na bijna zestig jaar verandert het staatstv-programma drastisch omdat een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe kijk op journalistiek, meldt staatsomroep KRO-NCRV maandag.

Brandpunt gaat verder onder de titel Brandpunt+ en gaat in op de grote thema’s van deze tijd. Brandpunt+ stopt niet bij het signaleren van problemen en uitdagingen, maar het gaat nadrukkelijk op zoek naar het perspectief en mogelijke oplossingen, zegt staatsomroep KRO-NCRV.

Twee keer per week zullen op staatstelevisie twee onderwerpen worden uitgezonden, maar daar blijft het niet bij. Brandpunt+ gaat op allerlei platforms, waaronder de staatswebsite, sociale media en een staatsblog, de onderwerpen verder uitdiepen. “‘Als ik jonge mensen sprak over Brandpunt, waren ze altijd wel geïnteresseerd. Maar niemand van 21 jaar zit nog op een vast tijdstip voor de buis. Met Brandpunt+ bereiken we ze wél. En daar hebben we de ruimte voor onze verhalen. De lengte is voor jongeren geen probleem; Netflixseries worden meestal gebinged”, aldus verslaggever/ambtenaar Liesbeth Staats in het AD.

De vaste verslaggevers/ambtenaren van Brandpunt+ zijn, naast Staats, Henk van der Aa en Tom Kleijn. “In Brandpunt+ nemen de verslaggevers/ambtenaren de kijker mee in het verhaal. We staan niet meer alleen maar stil bij wat er mis is in de wereld, maar willen vooral ook laten zien dat er altijd perspectief is’ ‘, aldus staatshoofdredacteur Journalistiek Hans Laroes (136). “Natuurlijk hebben wij niet voor elk probleem een oplossing, maar we werken toe naar de plus, naar een uitzicht.”

Anp/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.