TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Comité 4 en 5 mei pakt door en blijft verbazen: Daan Heerma van Voss doet 4 mei voordracht

Superverrassend en origineel thema: 'Verzet' want 'begint bij besef van verantwoordelijkheid voor de ander'

Schrijver Daan Heerma van Voss houdt tijdens de nationale dodenherdenking op 4 mei de jaarlijkse voordracht in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau houdt de toespraak bij het Nationaal Monument op de Dam, meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei maandag.

De nationale viering bevrijding 2018 begint in Friesland, met de 5 mei-lezing van filosoof en publicist Stine Jensen. Daarna wordt in Leeuwarden het bevrijdingsvuur ontstoken en beginnen de vieringen in het land.

Het thema van de herdenkingen en vieringen op 4 en 5 mei is ‘verzet’. Directeur Frank van Vree van het Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies (NIOD) schreef de jaarthematekst met als titel Verzet als voorbeeld. “Het besef van verantwoordelijkheid voor de ander. Dat is waar een discussie over de actuele betekenis van het verzet mee zou kunnen beginnen.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.