TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

BNNVARA-knorren gaan undercover bij studentencorps Utrecht, exit subsidie studentencorps Utrecht

Wanneer gaat Rambam van hypocriet BNNVARA eigenlijk eens undercover bij Joop.nl?

Tags:

De Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht schorten hun bijdragen aan de studentenvereniging voor vrouwen UVSV meteen op. Dat doen ze naar aanleiding van het tv-programma Rambam, dat er ontgroeningsincidenten heeft gefilmd. Die worden in januari uitgezonden. Dat staat op de site van de universiteit.

Het UVSV-bestuur is voorlopig ook niet welkom bij academische plechtigheden. ,,De beelden zijn niet toereikend om in alle gevallen de toedracht van de zaak onomstotelijk vast te stellen”, zegt rector Bert van der Zwaan op de site. ,,Maar de beelden geven wel een heel naar beeld van de introductie.” UVSV wil zelf onderzoek gaan doen.

Volgens de producenten van het programma, BNNVARA, stuurde Rambam vijf studenten met verborgen camera’s naar de groentijd van enkele verenigingen. Ook bij het Rotterdamse corps RSC/RVSV werden de gedragsregels volgens een woordvoerder van de omroep niet nageleefd. Zo moest er iemand met een hoofdwond naar het ziekenhuis.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.