TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Vice-bazen bieden officieel excuses aan voor #metoo-gedrag op Vice-redactieburelen

'Sorry voor de seksistische bedrijfscultuur'

Tags:

Vice Media heeft in minstens vier zaken over seksueel wangedrag door mannelijke personeelsleden een schikking getroffen met vrouwelijke werknemers. De oprichters van Vice Media hebben dit weekend in een verklaring excuses aangeboden voor de seksistische bedrijfscultuur.

De verklaring is een reactie op een artikel in The New York Times. De krant sprak met een groot aantal vrouwen die ervaringen hebben met seksuele intimidatie bij het mediabedrijf. Ze waren slachtoffer of getuige van handtastelijke mannelijke collega’s.

Oprichters Shane Smith en Suroosh Alvi, die zelf niet in het artikel worden beschuldigd, laten in de verklaring weten dat drie werknemers zijn ontslagen wegens ”onacceptabel gedrag”. Smith en Alvi zeggen dat het bedrijf maatregelen neemt om de werksfeer voor vrouwen te verbeteren en de salarissen van vrouwen en mannen voor het einde van 2018 gelijk worden getrokken.

”Vanuit de top hebben we gefaald als bedrijf om een veilige werkplek te creëren waar iedereen, vooral vrouwen, zich gerespecteerd voelt”, schrijven ze in de verklaring aan persbureau Reuters.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.