TPOok!

 
avatar
   
Video

Kwart Nederlanders kan voor zichzelf denken en beseft dat in couranten niet hele waarheid staat

Bijna helft Nederlanders beseft dat oude media problemen met asielzoekers downplayen

Tags:

 

“Een kwart van alle Nederlanders vindt ‘kranten als NRC, Volkskrant of Trouw te politiek correct’. Liefst 44 procent van de Nederlanders denkt dat de traditionele media niet alle negatieve verhalen over asielzoekers (zoals seksueel geweld, overtredingen) melden. Vooral kiezers die stemden op PVV, FvD, SGP of 50 Plus wantrouwen de traditionele media op dit punt. GroenLinks en D66 hebben het meeste vertrouwen.”

 

Aldus de Volkskrant, beslist geen nepnieuwskrant tenzij het op martelende Nederlandse soldaten in Afghanistan aankomt, na een uitgebreid onderzoek onder Nederlanders uitgevoerd door een beslist betrouwbaar en objectief onderzoeksbureau.

Verdere conclusies: Nederlanders maken zich zorgen om ‘nepnieuws’, ze geloven eerder de NOS en NRC dan Geenstijl (maar ze maken zich wel zorgen om nepnieuws, wat dan weer erg raar is als je NOS en NRC vertrouwt) en de meerderheid van de Nederlanders denkt dat het ‘de Russen’ zijn die nepnieuws verspreiden, zeker inzake MH17. Al hebben ze daar nog geen flinter bewijs van gezien.

Dat zijn waarschijnlijk dezelfde Nederlanders die destijds geloofden dat Irak massavernietigingswapens had, dat een referendum over een Europese grondwet ook echt bindend zou zijn, dat peilingen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen die uitwijzen dat 98% voor Clinton gaat stemmen ook echt waar zijn en dat naar de uitslag van een referendum over het associatieverdrag met Oekraïne ook echt zou worden geluisterd.

Klok en klepel

Domme, oliedomme Nederlanders. Ze beseffen wel dat er zoiets bestaat als nepnieuws (klok), maar juist degenen die het nepnieuws produceren vertrouwen ze vervolgens (klepel).

Ze laten zich als het er op aankomt toch liever leiden door machtshebbers die troost bieden (‘er is geen greintje bewijs dat er terroristen onder vluchtelingen zitten, is hysterie’)(‘de criminaliteit daalt want de gevangenissen staan leeg’), dan dat ze zich laten leiden door hun eigen verstand en op zoek gaan naar bewijs voor ‘Russen die nepnieuws verspreiden’ of ‘de criminaliteit die daalt’ (omdat er steeds minder aangifte van criminaliteit wordt gedaan).

Rusland heeft helemaal geen nepnieuws nodig om Nederland te beïnvloeden, dat doen Nederlanders zelf wel. Nederlanders vertrouwen blindelings de overheid. Nederlanders vertrouwen blindelings door de overheid gefinancierde radio- en televisieomroepen. Nederlanders laten zich liever door propagandistische, tranentrekkende, eenzijdige, ideologische gekleurde, oncontroleerbare emotieverhalen leiden dan door rationaliteit, feiten, objectiviteit en logica.

Denk zelf

Stop het nepnieuws, stop de desinformatie, stop met het blindelings vertrouwen op ‘kwaliteitsjournalistiek’, publieke omroepen en door de staat gefinancierde ‘journaals’.

Denk zelf. Vertrouw niemand. Ooit.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.