TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Gehaktdag bij De Persgroep: tientallen journalistieke banen verdwijnen

Mogelijk 60 banen exit bij AD, Volkskrant en regiokrantjes

Bij de kranten van mediabedrijf De Persgroep verdwijnen in de eerste helft van 2018 enkele tientallen journalistieke banen. Dat bevestigt journalistiek directeur Erik van Gruijthuijsen na berichtgeving van Villamedia. Er wordt volgens hem getracht gedwongen ontslagen te voorkomen.

Volgens Villamedia gaat het om zestig banen, maar dat aantal wil Van Gruijthuijsen niet bevestigen. “We moeten nog in gesprek over wat we precies gaan doen. Vandaag worden de mensen ingelicht, dat moet eerst gebeuren.” Het betreft vooral journalisten van het AD, de regionale kranten en de Volkskrant.

Het gaat volgens de journalistiek eindverantwoordelijke van het Belgische bedrijf om een versimpeling van het productieproces van de kranten. “Daarbij laten we de verslaggeving regionaal en stedelijk intact. Op sommige plekken hebben we wat minder mensen nodig en op andere plekken andere mensen, met een meer digitale achtergrond.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.