Media & TV

Bonusquote – Huffington Post Canada: ‘Noodzakelijke strijd tegen de vrijheid van meningsuiting’

22-12-2017 13:12

 

“Er bestaat niet zoiets als een neutrale vrijheid van meningsuiting, een soort van objectief ideaal wat we kunnen bereiken, en waarvan iedereen de vruchten plukt. Integendeel, het abstracte idee van vrijheid van meningsuiting wordt gefilterd door klasse, ras en andere factoren wanneer het via de pagina’s waar het staat geschreven de wereld in komt. Uiteindelijk zijn het vooral zij die het meest geprivilegieerd zijn die baat hebben bij vrijheid van meningsuiting.

Het punt is niet dat de vrijheid van meningsuiting zo inconsistent wordt verdedigd maar de mythe dat er zoiets als vrijheid van meningsuiting mogelijk is onder het kapitalisme.

Voorvechters van vrijheid van meningsuiting zijn er gek op om dat ene citaat van Voltaire te gebruiken: ‘Ik ben het oneens met wat je zegt maar ik zal mijn leven geven om je recht het te mogen zeggen te verdedigen.’ Maar in werkelijkheid zijn ze helemaal niet bereid hun leven te geven voor iedereen met wie ze het niet eens zijn, wat ook terecht is omdat opkomen voor vrijheid van meningsuiting helemaal niet neutraal is.

Machthebbers zien ondertussen hun eigen ideeën als niet-ideologisch, of zelfs als ‘common sense’, en iedereen die daar op wijst wordt er van beschuldigd een agenda te hebben.

Ze [tegenstanders van de machthebbers] ondermijnen de manier waarop de ‘neutraliteit’ van vrijheid van meningsuiting door vrijheid van meningsuiting-voorvechters succesvol kan worden gebruikt en zorgen er voor dat aanhangers van rechts het niet misbruiken om hun tegenstanders te intimideren omdat ze het niet met rechts eens zijn.

Dit moet de eerste stap zijn in de noodzakelijke strijd tegen de ‘vrijheid van meningsuiting’-beweging.

‘Vrijheid van meningsuiting’ gaat teveel ten koste van minderheden en dit zal nooit veranderen zolang het systeem dat aan de macht is profiteert van deze disbalans.”

 

Alstublieft. Een stukje opinie-huisvlijt in de Canadese Joop.nl (maar dan zonder subsidie). Er staat nog net niet: ‘Het wordt tijd voor een gewapende communistische revolutie’, maar verder is het een exacte kopie van communistische pamfletten uit het begin van de 20ste eeuw.

Ja lieve mensen, elke dag wordt uw en onze vrijheid aangevallen, en elke dag weer brokkelt die vrijheid steeds een beetje meer af. En er is niets wat we daar tegen kunnen doen, anders dan lijdzaam toezien en hopen dat het zo’n vaart niet heeft.

Het wachten is nu op dodelijk geweld tegen de kapitalisten iedereen die het waagt vrijheid van meningsuiting te bepleiten, en daarmee kennelijk een misdaad pleegt tegen ‘minderheden’.

Dat kan nooit lang meer duren. In Canada lijken de geesten er in elk geval al lang rijp voor te zijn.

Er is een hele generatie van millennials die klaar staat om het kwaad opnieuw te laten heersen.

Hoeveel goelags zou je kunnen bouwen in Canada?