TPOok!

 
Media & TV

Dit is geen grap, dit is een serieus persbericht

En u betaalt hier verplicht aan mee, steeds maar weer

PERSBERICHT

VPRO Bureau Buitenland kiest ‘Eikel van het jaar’

Wie is het meest seksistische staatshoofd van 2017?

Het VPRO-programma Bureau Buitenland op NPO Staatsradio 1 (‘Het nieuws van alle kanten’) gaat op zoek naar het meest seksistische staatshoofd van 2017. Met de verkiezing van ‘Eikel van het jaar’ haakt het programma in op #MeToo. Eerder organiseerde Bureau Buitenland al verkiezingen voor de ‘Dictator van het jaar’ en de ‘Graaier van het jaar’ over corrupte leiders.

Als er in 2017 iets in het nieuws was, dan was het wel de deining rondom #MeToo en de seksuele intimidatie van vrouwen. Wereldwijd legden miljoenen getuigenis af van hun ervaringen met grensoverschrijdend gedrag en misbruik. De initiatiefnemers van #MeToo werden door het Amerikaanse weekblad Time zelfs uitgeroepen tot Persoon van het jaar.

Vanaf 2 januari bepleiten deskundigen in Bureau Buitenland waarom hun kandidaat de meest vrouwonvriendelijke ‘eikel’ van 2017 is. Daarbij komt tevens aan de orde wat er verder mis is in zijn of haar land op het gebied van de positie van vrouwen.

Seksisme en geweld tegen vrouwen zijn wijdverbreid dus de concurrentie is keihard. De deskundige jury, bestaande uit hoogleraar Gender Based Violence Renée Römkens, journaliste Noor Spanjer en schrijfster Hassnae Bouazza, bepaalt op 16 januari wie er vandoor gaat met de titel ‘Eikel van het jaar’.

Genomineerd zijn onder anderen Donald Trump, Jacob Zuma en de Filipijnse leider Rodrigo Duterte. Luisteraars kunnen via Twitter reageren op de nominaties en ook zelf kandidaten aandragen.

VPRO Bureau Buitenland, NPO Radio 1 19.00-19.30 uur

/PERSBERICHT

 

Note TPO: zie het van de zonnige kant: nu weet u tenminste dat er zoiets als een hoogleraar Gender Based Violence bestaat. Dat wist u vast nog niet!

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.