TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Sylvana Simons: Voetbal Inside racistisch, homofoob en seksistisch

'Amstel Bier, Gillette en de Toto maken homofobie mede mogelijk, stop sponsoring VI'

Na een moment van zwakte tijdens The Roast of Giel Beelen, waar Sylvana ineens om ‘racistische’ grappen kon lachen, pakt de discriminatie-connaisseur de draad nu weer enthousiast op.

Hoewel de deelnemers van The Roast of vrijuit grove grappen mogen maken is dit recht wat Simons betreft niet voorbehouden aan de heren van Voetbal Inside. Als zij grappen maken is het namelijk geen humor maar pure discriminatie. Discriminatie die ook nog eens wordt gefaciliteerd door Amstel Bier, Gillette en de Toto.

 

“Voetbal Inside wordt mede mogelijk gemaakt door Amstel Bier, Gillete en Toto. Willen deze merken ook homofobie mede mogelijk maken? Zo nee: waarom sponsoren deze merken Voetbal Inside dan nog?”

 

Met andere woorden, ze roept op tot een reclameboycot. Want Voetbal Inside sponsoren is homofobie mede mogelijk maken. En dat kan vast niet de bedoeling zijn van Amstel Bier, Gillette en de Toto.

Wilfred Genee en René van der Gijp worden beide inmiddels een beetje moe van de aantijgingen van Sylvana Simons. De Voetbal Inside-presentator laat aan Omroep WNL weten: “Er zit een knop op de tv en daar kun je iets mee doen:. Het is het goed recht van Simons om op te roepen tot een boycot zegt Genee: “Dat mag in dit land, maar ik word er wel een beetje moe van”.

Vaste tafelgast René van der Gijp reageert zuchtend:

 

”Eigenlijk moet je het geen aandacht geven, want alles wat je aandacht geeft groeit”, zegt hij. “Maar misschien moeten mensen niet alles zo serieus nemen wat er in het programma wordt gezegd.”

 

Volgens Simons walgt Van Der Gijp van homoseks én van het idee om twee mannen te zien trouwen.

 

”Ach, ik heb gewoon gezegd dat ik liever naar darten kijk dan naar twee homo’s die uiteindelijk toch niet gingen trouwen. Lekker laten gaan.”

 

Zegt Van Der Gijp tot slot tegen WNL

 


   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.