Media & TV

Telegraaf: Powned betaalde Henk Kuipers van No Surrender duizend euro belastinggeld per aflevering

15-12-2017 11:41

De relatie tussen publieke omroep PowNed en No Surrender-baas Henk Kuipers leidt tot verontwaardiging in de Tweede Kamer. ‘Onacceptabel’, stelt het CDA. De NPO zegt met PowNed in gesprek te gaan. Kuipers zou voor elke aflevering van de serie Captain Henk duizend euro hebben ontvangen, meldden bronnen aan De Telegraaf. Het CDA wil uitleg van het kabinet.

“Wij vinden het onacceptabel dat de georganiseerde misdaad zo’n podium wordt gegund. Als nu blijkt dat dat podium daadwerkelijk is gekocht met belastinggeld, dan is dat dermate ernstig dat wij het kabinet om opheldering zullen vragen”, zegt CDA-Kamerlid Van Toorenburg. PvdA-Kamerlid Kuiken klinkt geschokt als ze hoort dat publieke omroepbaas Weesie toch geld heeft geboden, wat hij eerder glashard ontkende. “Hij helpt mee aan het romantiseren van deze club en er dan ook nog over liegen!”

De Nederlandse Publieke Omroep laat weten dat er “bij de start van de serie met PowNed is besproken dat er niet zou worden betaald. Wij kunnen nu nog niet beoordelen of zij zich daaraan hebben gehouden. Daarover gaan wij het gesprek met PowNed zeker aan.”

Dat de baas van een omstreden motorclub belastinggeld zou hebben gekregen voor zijn medewerking aan een programma van de publieke omroep, roept “terecht” veel vragen op. Minister Arie Slob (Media) zegt de verbazing te delen en wil nu het naadje van de kous weten.

De relatie tussen PowNed en Kuipers leidde al tot verontwaardiging in de Tweede Kamer. Onacceptabel dat de georganiseerde misdaad zo’n podium wordt gegund, aldus het CDA.

Kuipers wordt verdacht van onder meer mishandeling en afpersing van clubleden.

Anp