TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Donald Trump: alleen social media zijn nog betrouwbare media, MSM zijn lachertje

'90% verslaggeving over mij in MSM is negatief'

Tags:

De Amerikaanse president Donald Trump is naar eigen zeggen aangewezen op sociale media om feiten naar buiten te brengen. Veel grote, traditionele media zijn “een grap geworden”, twitterde hij.

Meerdere Amerikaanse media blunderden recentelijk in artikelen over Trump en zijn naasten. Zo schorste ABC News een verslaggever vanwege een fout in berichtgeving over Michael Flynn. De zender had ten onrechte bericht dat die voormalige nationale veiligheidsadviseur zou getuigen dat Trump hem opdracht had gegeven contact te zoeken met de Russen terwijl hij nog presidentskandidaat was.

De president haalt via Twitter regelmatig uit naar media die hij als vooringenomen beschouwt. “Wow, meer dan 90 procent van de berichtgeving over mij in de Fake News Media is negatief”, twitterde hij woensdag. De president voegde toe dat “tal van onjuiste verhalen” over hem zijn ingetrokken. “Daarom gebruik ik sociale media”, schreef Trump. “Het is de enige manier om de waarheid naar buiten te brengen.”

Anp

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.