TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Mensen mailen aan Wierd Duk van de Telegraaf hoe extreem links het Nederlands onderwijs is

'Enige vorm van zelfkritiek lijkt de School voor Journalistiek Utrecht niet te hebben'

 

“Beste Wierd,

Niet meer actueel maar des te actueler: In 2008, op het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam, kreeg ik de felle woede van mijn hele klas -inclusief docent- over me heen toen ik zei dat ik de vergelijking Wilders-Hitler veel te ver vond gaan. Ik probeerde te opperen dat Hitler iets verschrikkelijker was, en dat een beetje kritiek op de Islam misschien niet per se gevaarlijk was. Ik werd niet weggestuurd, maar wel op de vingers getikt; mijn mening kon absoluut niet, en daar schrok ik van. Daarna heb ik er mijn mond over gehouden en ging ik me zelfs schamen voor mijn twijfels (ik was dan ook geen expert). Ik heb daar nog steeds een nare herinnering aan en heb dit voorval verder alleen in besloten kring durven bespreken, en pas sinds kort. (Voorafgegaan door de nadrukkelijke mededeling dat ik geen PVV stem, wat ook zo is.)

Ik ben blij dat u deze zaken nu opzoekt. Het absoluut sociaal verbod op genuanceerde meningen in de afgelopen jaren moest maar eens benoemd! Dank daarvoor!

Mvg, Caspar Smeets”

 

 

“Beste Wierd,

Ik zit nu anderhalf jaar op de School voor Journalistiek in Utrecht, de opleiding die dit jaar vijftig jaar bestaat en dit vorige week groots heeft gevierd. Enige vorm van zelfkritiek lijkt mijn opleiding alleen niet te hebben na vijftig jaar

Vorig jaar kregen we als studenten van het eerste jaar een gastcollege van Mohamed Mohandis, Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij is woordvoerder Mediazaken en vertelde dat hij vond dat de journalisten in Nederland goed hun werk deden. Een minpunt noemde hij alleen de manier waarop de journalistiek Geert Wilders aanpakte. Dit was volgens hem niet hard genoeg.

Een leraar die inmiddels vervroegd met pensioen is heeft mij ook verteld dat een leraar eens berispt is door de schoolleiding, hij had namelijk geweigerd een leerling les te geven. De leerling had namelijk verteld dat hij op de PVV zou gaan stemmen.

Jesper Roele”

 

Twee aan Wierd Duk ingezonden brieven die in de Telegraaf zijn gepubliceerd. Het zijn er slechts twee uit tallozen. Wederom wordt bevestigd wat u al lang weet: het Nederlands onderwijs is een pathologisch links indoctrinatieprogramma van totalitaire proporties.

Lang leve het Nederlands onderwijs, lang leve die goede oude beproefde methode van hersenspoelen.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.