Doneer aan TPO
 

Bonusquote: zelfs het linkse Vrij Nederland fileert poging Gustaaf Peek communisme goed te praten

'Gustaaf Peek doet het communisme in de wasmachine'

Door: Bert Brussen, 15:41, 06 december 2017

 

“Het klinkt charmant, maar een zekere ongelijkheid en een aanzienlijke mate van verschil tussen mensen is heel bevorderlijk voor de dynamiek en de creativiteit. Overal heeft het communisme door die zogenaamde gelijkheid voor lijdzaamheid en conformisme gezorgd om het maar niet te hebben over de onderdrukking en disciplinering om die gelijkheid te bereiken. Peek doet het communisme in de wasmachine.

Het communisme is niet wat Peek er graag in ziet. Het ontaardt altijd en overal omdat het idee van gelijkheid te weerbarstig is en altijd stuit op de grillen van emoties en impulsen. In Peeks visie moet er van ‘rigoureus democratisch gezag’ sprake zijn willen de idealen van het communisme werkelijkheid worden. Dat ‘rigoreuze’ heeft nu juist voor zoveel ellende gezorgd.”

 

Kameraad,

Wat moet het heerlijk zijn: als sjiek verwende, steenrijke nazaat van een dankzij kapitalisme rijk en machtig geworden familie in een zoete droom op een roze wolk zitten, ver verwijderd van elke realiteit, om lekker te kunnen deugen. Door wederom te geloven in met geweld opgelegde ‘gelijkheid voor iedereen’, ondanks de 100 tot 150 miljoen doden die in de geschiedenis zijn gevallen door hetomzetten van deze dromen in gruwelijke daden. Wat zijn goelags, martelkampen, spionagestaten en brute totalitaire regimes nog waard als jij je elitekindjesbestaan precies zo kunt vormgeven als het elitekindjesconformisme je altijd heeft geïndoctrineerd, nietwaar?

[Klik hier om een onvoorstelbaar grappige Wikipedia-quote te lezen, waarvan je mond zal openvallen van verbazing want dat had je totaal niet verwacht.]

Ja, wat moet dat heerlijk zijn! Voorgoed naïef blijven staren naar je eigen roze perfectwereldje van make belief. Vanuit je met marmer ingelegde ivoren toren, mede dankzij het door bruut kapitalisme verdiende familiegeld (hoe rijk zou die geworden zijn onder het communisme in plaats van het kapitalisme? Hoeveel arbeiders zouden er zijn uitgebuit voor dat kapitaal?), in je door eveneens in ivoren torens verschanste elite-uitgeverij gepubliceerde boekje, waarvan je weet dat het toch alleen wordt gelezen door Jouw Soort Mensen, schapen die maar blijven blaten wat jij wilt dat ze blaten, lekker deugen door het domme volk nog maar eens te vertellen hoe ze echt allemaal eerlijk en gelukkig kunnen leven, als ze maar willen.

Maar als zelfs Vrij Nederland, nog altijd verplicht te lezen kost voor iedereen die uitgeeft bij Querido want in sommige kringen is ook reeds ontbonden grandeur nog gewoon grandeur, je ziekelijke, door wanen en wegkijken verwende elite-droombubbeltje onderpist moet je die realiteit toch wel een beetje gaan voelen.

En terecht.

Nu gaan we weer aan het werk, pik. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om met behoud van uitkering te blijven dromen over machtswellust en bewezen gruwelijke onderdrukking onder de camouflage van ‘menselijkheid’ en ‘rechtvaardigheid’.

Immer de uwe,

Kameraad varken Napoleon.


 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties