TPOok!

 
avatar
   
Video

Claudia de Breij wil groot worden in Duitsland

'Darf ich dann bei dir?'

Cabaretier, zangeres en theatermaker Claudia de Breij heeft plannen voor een show in Duitsland in 2019. Tijdens de try-outs van haar theatervoorstelling ‘Nu’ heeft ze geëxperimenteerd met een Duitstalige versie van haar hit ‘Mag ik dan bij jou’.

Om de stap naar onze oosterburen te kunnen maken heeft Claudia theaterregisseur Johan Simons in de arm genomen. Hij regisseerde groten der aarde en was onder andere artistiek leider van NT-Gent en de Duitse Ruhrtriennale. Simons bezocht onlangs de voorstelling van De Breij en de twee praten begin januari verder, vertelt De Breij in het tv-programma Volle Zalen dat AVROTROS dinsdagavond (21.15 uur) uitzendt.

Volgens De Breij denkt Simons “veel Europeser dan het Nederlandse gepruttel waar ik in zit”. Omgekeerd meent Simons ook iets van de succesvolle cabaretier op te kunnen steken, vertelt hij aan Volle Zalen-presentator Cornald Maas. “Mijn publiek in Duitsland is vrij elitair. Zij bereikt de gewone man, ik ben benieuwd hoe ze dat doet, want ik zou dat ook wel willen.”

Darf ich dann zu Dir from Martin Utberg on Vimeo.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.