TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bonusquote: De Kleurrijke Top 100 volkomen afgeslacht door Ephimenco, Van Amerongen en meer

'Ik vind Raja Felgata een ongelooflijke onverdraagzame trut'

 

“Sylvain Ephimenco is een maand na deze gebeurtenis nog steeds boos: ‘Als je impliciet om het ontslag van een columnist vraagt, omdat je het niet eens bent met wat hij of zij schrijft, dan ben je niet goed bij je hoofd. De Kleurrijke top 100 noem ik een bezigheidstherapie. Ik vind Felgata een ongelooflijke onverdraagzame trut. Als je continu accentueert dat je een zwarte of een Chinees bent, dan creëer je verdeeldheid in de samenleving. De Kleurrijke top 100 is het summum van identiteitspolitiek. De mensen op de lijst worden op hun achtergrond, sekse of correcte mening geselecteerd.’

Volgens Khalid Ouaziz en Raja Felgata maakt Ephimenco deel uit van de ‘witte’ elite die racisme en discriminatie in stand houdt. Dat Ephimenco in Algerije is geboren doet daarbij voor Felgata niet ter zake. ‘Wat hij denkt is niet gelinkt aan zijn achtergrond. Hij en Afshin Ellian zijn zo rechts als maar zijn kan.’

Eric Hendriks, socioloog aan de Peking University: ‘De boodschap die Raja Felgata en Khalid Ouaziz uitdragen hangt van de tegenstrijdigheden aan elkaar. Ze zeggen dat ze vechten tegen raciale uitsluiting, maar hangen alles op aan huidskleur. Ze zeggen te willen verbinden, maar ze verdelen iedereen juist in twee groepen, namelijk de ‘witten’ tegenover ‘de mensen met een culturele achtergrond’. Hun curieuze, nogal ongeletterde formuleringen reduceren culturele diversiteit tot een raciale tegenstelling.’

‘Activisten zoals Raja Felgata, Gloria Wekker en Sunny Bergman (documentairemaker, red.) eisen dat we het woord blank vervangen door wit, omdat het meer symmetrische paartje zwart-wit beter bij hun simplistische betoog past. In dat betoog heb je namelijk slechts twee huidskleurgroepen, ieder met een eigen denken en belevingswereld. Precies omdat daarin een gevaarlijk essentialisme verscholen ligt, stel ik voor dat we het woord witten boycotten en het alleen hebben over blanken.’

Raja Felgata en Khalid Ouaziz wilden nadat ze een conceptversie van dit artikel onder ogen kregen niet meer meewerken aan publicatie. De Kanttekening gaf de twee de mogelijkheid te reageren op de uitspraken van Sylvain Ephimenco, Arthur van Amerongen en Eric Hendriks. Felgata en Ouaziz weigerden dat en gaven geen toestemming voor de publicatie van hun citaten. De Kanttekening besloot hun citaten toch te publiceren.”

 

Briljante leestip via ene Hakan: een geweldig BURN-stukje in De Kanttekening (voorheen Zaman Vandaag) over de jaarlijkse ‘Kleurrijke Top 100‘ van Raja Felgata & co. (Blendle-link.)

Columnisten Sylvain Ephimenco & Arthur van Amerongen hebben dit jaarlijkse stukje blankenhatende egomane polariseerhuisvlijt reeds uitgebreid afgefakkeld maar mogen er nu nog even een keertje overheen, wat uitsluitend LOL-quotes oplevert. Inclusief anti-Gloria Wekkeriaanse ‘blank, niet wit’ powerquotes van Eric Hendriks, de Paul Cliteur van de sociologie.

Klap op de blanke vuurpijl: Raja Felgata & co. waren BOOS en gaven geen toestemming voor publicatie. De Kanttekening publiceert toch. Smullen!

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.