TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Weer sprake van nepnieuws in Volkskrant

Betaald door Poetin? Of door NRC?

Concludeert u zelf: in dit uiterst objectieve Volkskrant-artikel * worden de pro-Zwarte Piet-activisten van Dokkum weggezet als ‘Neo-nazi’s, Erkenbrand-sympathisanten met profielfoto’s van ridders en de groene kikker Pepe, het symbool van alt-right’ en ‘Cambuursupporters’ (SC Cambuur is een voetbalclub).

Maar de uiterst linkse onderzoeksgroep Kafka, waar ze al sinds mensenheugenis onderzoek doen naar ‘extreem-rechts’ in Nederland, heeft helemaal niemand uit het extreem-rechtse milieu gezien daar op die A7 voor de poorten van Dokkum.

En als zelfs Kafka zegt dat extreem-rechts er niets mee heeft te maken mag je gerust concluderen dat het met die ‘neo-nazi’s’ en ‘Erkenbrand-sympathisanten’ nogal meeviel. (Van Cambuursupporters weten wij sowieso niks, want voetbal.)

Nepnieuws van de Volkskrant dus. Wéér!

En dankzij dit kwaliteitsnepnieuws klotst de haat op internet alweer tegen de plinten op.

Misschien kan Volkskrant-nepnieuws-jager Maarten Keulemans hier even een filmpje over maken en kunnen de nepnieuwsjournalisten in kwestie solliciteren bij NRC? Vragen naar Heck & Kouwenhoven, ze weten er van.

Eén vraagje nog: is dit nepnieuws toevallig ingestoken door de Russen? We vragen dit voor een Russische vriend.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.