TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Tsunami van #metoo-beschuldigingen blijft Job Gosschalk overspoelen

'Verklaring van Gosschalk veel betrokkenen in verkeerde keelgat geschoten'

Tags:

Het aantal beschuldigingen tegen castingdirecteur Job Gosschalk blijft toenemen. “Afgelopen week zijn op allerlei manieren nieuwe getuigenissen bij ons binnengekomen”, vertelde Peter R. de Vries dinsdag in RTL Boulevard.

De Vries noemt het een steen des aanstoots onder acteurs dat Gosschalk vorige week zelf heeft verklaard dat er geen sprake is geweest van fysiek contact tussen hem en de acteurs. Acht slachtoffers verklaren aan RTL Boulevard dat Gosschalk hen wel degelijk heeft aangeraakt en betast, bijvoorbeeld tijdens naaktrepetities. “De verklaring van Gosschalk is bij heel veel betrokkenen in het verkeerde keelgat geschoten”, zegt De Vries

Sommige gebeurtenissen waarover de slachtoffers getuigen zijn van zeer recente datum. Een van hen zei anoniem in de uitzending nog dit jaar een grensoverschrijdende situatie met Gosschalk te hebben meegemaakt. “Er zijn situaties geweest dat je naakt een ‘scène’ staat te spelen en hij aan je geslachtsdeel zit”, zei deze getuige.

RTL Boulevard had ook een verklaring van de 46-jarige acteur Willem Drieling, die in de uitzending vertelde dat hij nog minderjarig was toen hij door Gosschalk werd gescout. Die vroeg hem binnen een week om naakt onder de douche te gaan staan voor een fotosessie. “Ik ben mijn hele leven bang geweest dat die foto’s naar buiten zouden komen”, zegt Drieling, die pas recent zijn vrouw en familie heeft geïnformeerd over zijn ervaringen met Gosschalk op zeer jonge leeftijd. Drieling zou zeker acht keer uit de kleren zijn gegaan voor Gosschalk, tijdens erotische speelsituaties.

Gosschalk kwam vorige week dinsdag in opspraak toen naar buiten kwam dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan misbruik van zijn functie en positie in zijn tijd als casting director. De producent en regisseur maakte bekend te stoppen met zijn werk en erkende dat hij grenzen heeft overschreden in zijn omgang met acteurs. In zijn verklaring ontkent hij dat daar minderjarigen bij betrokken waren. Dat deed hij af als een wild gerucht.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.