Media & TV

Theo Hiddema te gast in ‘Dit Was het Nieuws’

11-11-2017 11:44

Politicus en advocaat Theo Hiddema is komend seizoen een van de gasten in het satirische programma Dit was het nieuws.

Het is opvallend dat de tweede man van het Forum voor Democratie aanschuift bij de vaste teamcaptains; de 73-jarige Hiddema was in 2005 ook al eens te zien in het programma. Het gebeurt vrijwel nooit dat gasten terugkeren in Dit was het nieuws. Hiddema zit op 4 februari samen met schrijfster Nhung Dam in de laatste uitzending van dit seizoen.

Hiddema valt op tussen de verder jonge gasten in de komende reeks.

Onder meer cabaretiers Patrick Laureij en Tim Fransen (28 januari) en voormalige ‘Jakhalzen’ Frank Evenblij en Erik Dijkstra (24 december) mogen de komende afleveringen hun visie op het neiuws geven. Ook Zondag met Lubach-coryfee Tex de Wit (7 januari), columniste Nynke de Jong (17 december), zangeres Eva Crutzen (21 januari) en NOS-presentatrice Rivakh op het Veld (14 januari) hebben toegezegd als gast in het programma.

De nieuwe reeks van Dit was het nieuws gaat 17 december van start bij Avrotros. Het programma keert daarmee na een kort uitstapje bij de commerciëlen terug naar de Publieke Omroep. De teamcaptains zijn dit seizoen Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek. De presentator is Harm Edens, die deze functie al sinds 1996 vervult.

Anp