TPOok!

 
Opinie

Gretigheid waarmee Francisco van Jole wordt aangepakt is dieptepunt in #metoo-onzin

'De #metoo-mafia is bezig om van daten bij voorbaat al een misdaad te maken'

Hopelijk stopt die #metoo-onzin snel, voordat flirten en verleiden tot een droge bedoening van strakke afspraken wordt. Dat je straks nog voordat je de eerste drankjes bestelt je met je date de wederzijdse verwachtingen en randvoorwaarden schriftelijk vastlegt. Dat, mocht het dan nog zover komen, je bij het uitvoeren van het voornemen tot zoenen toch eerst allebei een waiverform invult, waarin beiden verklaren dat het tongen met beider goedkeuring zal geschieden opdat hier in de toekomst geen publicitaire en/of juridische consequenties aan verbonden zullen worden.

De #metoo-mafia is bezig om van daten bij voorbaat al een misdaad te maken.

Neuken

Dieptepunt is de gretigheid waarmee Francisco van Jole wordt aangepakt nadat de juffrouw die jaren lang een opname heeft bewaard waarin ze Francisco van Jole ‘confronteert’ met een vermeende aanranding die opname openbaar heeft gemaakt. De juffrouw in kwestie is maanden voor die stiekeme opname op eigen initiatief met Van Jole gaan borrelen. De juffrouw in kwestie had op dat moment een vriend. Dat is die avond niet ter sprake gekomen. Er is kennelijk veel gedronken. De juffrouw gaat met Van Jole mee naar zijn hotelkamer. Daar kleedt Van Jole zich uit. Die vermoedt waarschijnlijk dat het neuken wordt.

Dat is toch godverdomme logisch? Maar goed, als je dan toch niet wilt neuken, dan ga je toch weg, of dan zeg je dat. Maar nee, deze juffrouw lag al op zijn hotelbed, en hij ging bovenop haar liggen, duwde zijn tong in haar mond. Ergens zou ze in deze toestand ‘nee’ hebben gezegd. Dat heeft Van Jole niet gehoord. Begrijpelijk, haar gedrag straalt, voor zover ook haar versie van het gebeurde laat doorschemeren, duidelijk geen ‘nee’ uit.

Wel, als dan uiteindelijk blijkt dat de juffrouw daar toch maar niet is om te neuken vertrekt ze weer. Ik zie de aanranding niet.

Koren op de molen

De juffrouw komt Van Jole maanden later ergens ‘toevallig’ tegen en ze vraagt hem kennelijk of de avond nu dan toch maar wel uitgepraat kan worden.Van Jole stemt toe en de juffrouw neemt dat gesprek zonder toestemming van Van Jole op. Vervolgens bewaart de juffrouw de opname jarenlang(!) en biedt ze de geluidsopname pas op het hoogtepunt van de #metoo-onzin aan aan GeenStijl. Dat Van Jole en GeenStijl elkaar niet zo liggen is haar vast niet ontgaan.

Maargoed, koren op de molen, terecht. En nu kunnen we fijn horen hoe van Van Jole, hoorbaar aangedaan, die juffrouw ongemakkelijk en empathisch te woord staat.

Publiek slachtoffer

Laten we het gauw weer terugbrengen tot wat het is: wijven (m/v) die scheutig hun #metoo-getuigenissen uitkotsen om maar  aan te kunnen geven hoe onweerstaanbaar ze zijn.

En over die wip gemaakt uit carrièremotieven, fine, maar later niet klagen dat het eigenlijk schande is. Eerst de snol uithangen, om vervolgens publiek slachtoffer uit te hangen.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.