TPOok!

 
avatar
   
Video

Vlaamse omroep VRT nagelt presentator levenslang aan #metoo-schandpaal wegens versturen smsjes

'Laten we alsjeblieft geen Weinsteins maken van zij die het niet zijn'

Presentator Bart De Pauw vertrekt bij de Vlaamse omroep VRT vanwege klachten over grensoverschrijdend gedrag. De door hem gepresenteerde quiz Twee tot de zesde macht stopt met onmiddellijke ingang.

De Pauw maakte in een videoboodschap zelf bekend dat hij opstapt op last van de VRT-directie. “De enige reden die ze daarvoor geven, is dat er in de nasleep van de #metoo een aantal anonieme meldingen zijn binnengelopen rond mijn persoon.”

De televisiemaker stelde volgens persbureau Belga dat de meldingen betrekking hebben op zijn gedrag en omgang met medewerkers. Het zou volgens de vertrouwenspersoon van de zender vooral gaan om sms-verkeer met flirterige toon. Ook zou zijn gesproken over stalking.

De Pauw klaagde dat “het risico op een mogelijke controverse eigenlijk al genoeg is om een samenwerking na dertig jaar af te breken”.

Hij zou niet de kans hebben gehad zichzelf te verdedigen tegen de beschuldigingen, die geen betrekking zouden hebben op fysieke aanrandingen.

De VRT bevestigde het vertrek van de presentator. Er zouden meerdere meldingen over grensoverschrijdend gedrag zijn binnengekomen. “Deze ernstige getuigenissen stroken niet met de integriteitswaarden die voor VRT essentieel zijn”, aldus de omroep.

Een medewerkster van het productiehuis van de televisiemaker, Koeken Troef!, kwam mede namens andere vrouwelijke personeelsleden met een steunbetuiging. Ze stellen het pijnlijk te vinden dat hun “baas en vooral ook goede vriend op deze manier aan de schandpaal wordt genageld”.

“Als Bart kop van Jut moet zijn om te zorgen dat grensoverschrijdend gedrag de wereld moet uitgeholpen worden, so be it, maar laten we alsjeblieft geen Weinsteins maken van zij die het niet zijn”, stellen de vrouwen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.