TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Moreel hoogstaand NRC Handelsblad: trial by media is helemaal okee, carrieres kapot olee olee

Morgen weer lekker Volkert van der Graaf 'Volkert van der G.' noemen en 'de rechtstaat beschermen'

 

“Nu er gerespecteerde carrières op het spel staan, wordt er gesproken van een trial by media: houd op met daders erbij te lappen, sleep ze voor de rechter. Maar de rechtbank is voor zulke klachten onvoldoende toegerust. Dat de aanklacht tegen het seksueel machtsmisbruik zich ontvouwt via de media is behelpen, maar niet ondoenlijk. Ze moeten zich meer dan ooit bewust zijn van hun effect en verantwoordelijkheid. Echter, het verhaal van de al dan niet vermeende slachtoffers is cruciaal. Hen van een heksenjacht beschuldigen, is de wereld op zijn kop. Niet de machtsmisbruikers zijn betreurenswaard, maar de vrouwen en mannen die zich niet konden onttrekken aan nietsontziende geilheid.”

 

Aldus Joyce Roodnat het anoniem hoofdredactioneel commentaar van NRC Handelsblad. Dit is dus diezelfde courant waar ze een handboek vol ethische codes en ‘journalistieke ethische richtlijnen’ hebben dat nóg dikker is dan de Code van Bordeaux en het Grote Volkskrant-moralistennieuwspraakhandboek bij elkaar. Dit is die courant waar de rechtsstaat uit puur respect consequent met een ‘R’ wordt geschreven, u weet wel, die krant die zo geliefd is bij juristen omdat die krant altijd zo zorgvuldig is met hoor en wederhoor van verdachten omgaat en waar het beschermen van de immer onaantastbare, magistratuur, nog altijd prio 1 is.

Maar nu even niet. Nu mag die rechtsstaat lekker kapotvallen. Fuck proportioneel straffen! Fuck onschuldig tot het tegendeel is bewezen! Fuck tweede kansen, medelijden en die normaal zo snel toegekeerde andere wang! Nu gaat het om ‘mannen’ met een ‘nietsontziende geilheid’ (allemaal!) en die mogen voor de rest van hun leven kapot worden gemaakt (allemaal!). Want ‘de rechtbank is er onvoldoende toegerust’, dus dan mag je iedereen schaamteloos lynchen.

‘Kwaliteitsjournalistiek’ om de ‘democratie te beschermen’: een onvoldoende toegeruste rechtbank als serieus bedoeld argument voor eigenrichting.

Weet je waar de rechtbank ook niet voor is toegerust? Het aanpakken van discriminerende mannenhaatpropaganda en aanzetten tot haat tegen een bev0lkingsgroep op basis van geslacht. Straks zelf maar even met fakkels en hooivorken naar het Rokin gaan dan om een geheel eigen versie van schuld en boete in de praktijk te brengen?

Een kwaliteitscourant misbruiken voor je eigen gefrustreerde obsessieve mannenhaat…. Wat horen wij daar? Oh, het is J.L. Heldring die zich omdraait in zijn graf. En morgen weer lekker schelden op Geenstijl en ‘het internet’ omdat die mensen schandpalen en zich schuldig maken aan ‘trial by media’.

Als hypocrisie net zo dodelijk was als kanker dan was de grachtengordel al lang uitgestorven. Zo dodelijk als kanker is het gelukkig niet, het zaait alleen wel net zo snel uit.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.