Media & TV

Bonusquote: hoofdredacteur De Telegraaf gaat met gestrekt been policor verslaggeving te lijf

07-11-2017 11:08

 

“We hebben net Wierd Duk aangetrokken. Met zijn komst gaan we meer de schurende aspecten van de samen leving vanaf de straat belichten. Integratie, de multi culturele samenleving, historische helden, andere heilige huisjes. Die thema’s gaan we oppakken. Er is in dit land een nieuwe politiek correcte kramp ontstaan waarvan ik denk dat wij daarover moeten berichten, maar dan niet vanuit de ivoren toren maar vanaf de straat.

Ik vind het toch wel vrij schokkend dat de voordeur van Thierry Baudet wordt beklad en dat er mensen zijn die dat kennelijk volstrekt normaal vinden. Dat is bij uitstek iets waar De Telegraaf over bericht. Het is iets waar we met gestrekt been ingaan want het laatste wat wij zijn is politiek correct en we zullen nooit onze mond houden. Als iets de afgelopen dertig jaar is gebleken bij een fenomeen als de multiculturele samenleving, is dat pappen en nat houden en onder het tapijt vegen wat de Pvda en andere linkse partijen hebben gedaan, niet werkt. Je moet de problemen benoemen. Als je het niet benoemt, als je het niet bespreekbaar maakt, los je niets op.’

Het zal in deze tijd voor print altijd een ‘uphill battle’ blijven. Dat heb ik altijd gezegd, ook bij mijn aantreden. Jij moet de oplageval stoppen, zeiden sommigen.

Dat is niet realistisch. In het beste geval kun je bij een populaire krant als De Telegraaf de oplageval remmen. Stabiliseren lijkt me heel lastig. Maar zo hard als de oplage in de voorbije jaren is gedaald, is onnodig.”

 

Toch nog best wel een realist die Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf. Eindelijk eens een krantenman die accepteert dat zijn bestaan eindig is en dat zijn oplages zullen blijven dalen. Waardoor je maar beter het beste kunt maken van je papieren courant. Een leuke tip voor zijn collega-hoofdredacteuren die zich diep hebben ingegraven in hun ivoren torens. Interview in Villamedia Magazine, via Blendle.