TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Volkskrant (bekend van nepnieuws ‘martelhoax’) publiceert linkse clickbaitpropaganda tegen ‘nepnieuws’

'Nepnieuws = internet = extreem rechts = fout', aldus een hoaxpublicerende pro-PvdA-courant

Tags:

Foto: nepnieuwskranthoofdredacteur Philippe R. na een beslist objectief en onafhankelijk onderonsje met de majesteit.

 

Let ook op de discussie van twitteraars onder deze tweet: wie het er niet mee eens is, wordt ‘zeker door Rusland betaald’. Want alle onwelgevallige feiten zijn tegenwoordig ‘nepnieuws’ of ‘door de Russen gefabriceerd’.

Dit is de stand van journalistiek in Europa anno 2017: wie over het grootste medium met de meeste mogelijkheden beschikt en dus het hardste kan roepen dat de tegenpartij ‘nepnieuws’ fabriceert of ‘fout’ is, heeft ‘het debat’ automatisch gewonnen. Maar over ‘feiten’ gaat het al lang niet meer, laat staan dat er bewijzen zijn.

Clickbait

Daarom ook gaat dit Volkskrant-filmpje alleen over ‘extreem-rechts nepnieuws’, bedoeld om ‘haat te zaaien tegen vluchtelingen’. Alsof een extreem linkse nepnieuwssite als Joop.nl, betaald door de publieke omroep BNNVARA, niet voortdurend bezig is met het zaaien van haat en het bewust gebruiken van nepnieuws tegen alles wat ‘te rechts’ is. Over ‘haatpropaganda’ gesproken.

Vrijwel dagelijks nepnieuws ‘over het internet klotsen’ op kosten van een publieke omroep: veel makkelijker kan het toch niet zijn voor een tegen nepnieuws strijdende Volkskrant-redacteur als Maarten Keulemans, zou je zeggen. Maar nee, daarover geen woord in zijn propagandistische clickbaitfilmpje van de hypocriete Volkskrant.

Duidelijk: wie aan de goede kant van ‘het debat’ staat mag onbeperkt nepnieuws verspreiden zonder dat de moralistische Volkskrant ook maar een strobreed in de weg wordt gelegd.

FNV-nepnieuws

Ook in dit filmpje geen woord over de aanhoudende eenzijdige propaganda van klimaatideologen, het aanhoudende, mede door de Volkskrant mogelijk gemaakt nepnieuws over #metoo (waardoor mogelijk onschuldigen alleen op basis van een enkele beschuldiging, zonder bewijs of onderbouwing, volkomen kapot worden gemaakt en een leven lang de gevolgen moeten dragen, alsof er geen rechtstaat meer bestaat, door Volkskrant-columnisten moreel ondersteund), of, zoals vrijdag keer op keer bleek, het door de linkse vakbond FNV ingestoken nepnieuws dat ‘vrouwen in Nederland minder verdienen dan mannen’ (terwijl in werkelijkheid vrouwen niet minder verdienen, maar bijvoorbeeld vaker part time werken, ze -verdienen- dus niet minder maar -werken- minder, een belangrijk verschil), nepnieuws dat zelfs door de betrouwbare en onafhankelijke maar objectieve NOS werd gepropagandeerd.

Denk zelf

Gemiste kans voor de Volkskrant? Welnee. Dat is ineens geen ‘nepnieuws’, want dat is het ideologisch juiste nepnieuws. Heel wat anders!

Precies waar het de Volkskrant om gaat: de juiste boodschap. De feiten zijn aan die boodschap ondergeschikt. Dát weten we van de Volkskrant al sinds die door de PvdA ingestoken ‘martelhoax’.

Denk zelf. Kies zelf. Blijf kritisch. Lees vooral geen Volkskrant. Voor als je écht op de hoogte wilt zijn van de feiten. Alle feiten. Vrij van moralisme en ideologie.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.