TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Gesubsidieerde NPO-radiotoko FunX gaat lafjes door stof na ophef SJW-drammers op Twitter

Gewraakte socialmediatopics snel weer weggezelfcensureerd, zoals verwacht

Tags:

Radiostation FunX heeft haar excuses aangeboden voor een post op social media. FunX gebruikte de hashtag #nohomo in een bericht waarin jongeren werd gevraagd knappe jongens te taggen (zie plaatje hieronder).

Dat viel niet goed op Twitter, waar de zender homofobie werd verweten. Programmaleider van Fun X Sharid Uppelschoten verklaarde woensdagochtend op Twitter: ”Als FunX iets niet propageert, is het homohaat. No homo is erbij gezet omdat jongens andere jongens niet durven taggen als het gaat om knap. Niet omdat we geen homo’s getagd willen zien.”

De radiozender voor jongeren liet verder weten dat de hashtag dom was gekozen en niet was bedoeld om homoseksuele jongeren buiten te sluiten. ”FunX biedt excuses aan en heeft de post verwijderd. Wij blijven ons hardmaken voor jongeren zodat zij altijd zichzelf kunnen zijn, ongeacht hun afkomst, religie, geslacht of seksuele geaardheid”, aldus de zender.

Toch viel deze verontschuldiging niet bij iedereen in goede aarde. GroenLinks-raadslid Jorrit Nuijens reageerde dat jongens geen andere jongens als knap durven te bestempelen omdat ze bang zijn homoseksueel te lijken. “In plaats van dat u zegt: ‘er is niets mis met gay lijken’ zegt u ‘wees niet bang je lijkt heus niet gay hoor’. Dus #nohomo: dom en bah.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.