Opinie

Oostenrijkse verkiezingen volgens EU-propagandist Nieuwsuur: ‘Extreem-rechts’

15-10-2017 20:24

Verkiezingen in Oostenrijk en de christendemocratische conservatieven (voor NOS Journaal-kijkers: ‘Rechts-populisten’) zijn aan het winnen. Voor het toch al zo goed bekeken NPO-programma Nieuwsuur (onder andere bekend van dappere NPO-moralisten) een reden wat serieus journalistiek werk te verrichten en een mooi gebalanceerd, objectief en ongekleurd stukje kwaliteitsjournalistieke achtergrond te produceren.

Toch, Nieuwsuur?

Neejoh gekkie! Het is Nieuwsuur! Daar weten ze: als het Duits spreekt (lol) en niet binnen de linkse lijntjes kleurt is het overduidelijk ‘extreem-rechts’, alles, iedereen, allemaal!

Gutmenschpropagandistische huisvlijt

Dus was ook dit stukje creatieve gutmenschpropagandistische huisvlijt een fluitje van een cent. Gewoon even een extreemlinkse Oostenrijkse hoofdredacteur van een tijdschrift (lol, een papieren tijdschrift, die hebben ze nog in Oostenrijk) bellen, en één objectieve Nederlandse(!) hoogleraar (niet eens van de UvA, dat is dus al op zich al erg genuanceerd) voor het tegenwicht und fertig is der neue Hitler! Godwinmania! Inclusief Neo-Nazi’s, stomme gewone burgers die allemaal stiekem fout zijn, ‘angst aanpraten’…het hele clichédiscours klotst alweer over de plinten heen. Welkom bij de NPO.

Maar wat weet de domme burger die denkt informatie te kunnen krijgen bij journalistiek medium Nieuwsuur nu écht over die verkiezingen? Vrij weinig. De domme burger heeft mogen luisteren naar een Oostenrijkse Godwinnende meninkjesopboerder met dezelfde soort voorspelbare deugmeninkjes die standaard uit de monden van Tanja Jess (NPO) en Peter R. de Vries (NPO) komen rollen, en naar een Nederlandse hoogleraar die ondanks zijn verder prima expertise Oostenrijk waarschijnlijk vooral kent van de skivakanties in Tirol. (Overigens een hoogleraar die bij het grote publiek bekend is door het plaatsen van meningen in Nederlandse tijdschriften en couranten, maar dit terzijde, het is maar om aan te geven hoe diep de research bij Nieuwsuur gaat, namelijk Google).

Dom, dom, dom

Niet dat het uitmaakt: de burger hoort natuurlijk ook helemaal niet te worden geïnformeerd door Nieuwsuur. Die burger moet worden geïndoctrineerd. Dus burger, onthoud: populisme is stom, alles wat ietsje rechts van het midden uitkomt is ‘extreem-rechts’ dus nazi en de EU, ja de EU, die is natuurlijk lief. Mensen die op EU-kritische partijen stemmen zijn daarom dom, dom, dom!

Goedzo burgers, tot zover Nieuwsuur, uw rots in de branding in deze zo duistere en gure extreem-rechtse tijden. We gaan er uit met een volstrekt niet weersproken maar integraal opgeschreven quote van de geïnterviewde Oostenrijkse tijdschriftenboer:

 

“De 200.000 [!!!] vluchtelingen die Oostenrijk heeft opgenomen zijn eigenlijk geen probleem. De angst die leeft onder de mensen zit vooral tussen de oren.”

 

Snappie wel domme burgers, stelletje vieze gewone mensen dat jullie er zijn? Er zijn helemaal geen problemen in het multiculturele Oostenrijk. Is allemaal verzonnen. Goed onthouden hoor!