TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Jeroen Krabbé neemt afscheid van Eberhard van der Laan

Uiteraard kende hij Eberhard 'heel goed'

Acteur Jeroen Krabbé heeft vrijdagochtend ook afscheid genomen van de vorige week overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Hij stond al rond 10.00 uur in de rij voor het Concertgebouw om hem een laatste groet te brengen. ”Ik vind het verschrikkelijk dat ie er niet meer is.”

De acteur kende Van der Laan goed, onder meer omdat hij nauw betrokken is bij de Amsterdamse sinterklaasintocht. ”Ik was uitgenodigd voor de herdenking van morgen, maar moet naar het buitenland. Ik wilde toch nog één keer langsgaan.”

Krabbé roemt de burgemeester om zijn rol in de discussie over Zwarte Piet. ”We waren op zijn kamer, zowel de tegenstanders als de sintpartijen en hij deed dat zo fantastisch. Het was echt hard tegen hard en op een gegeven moment stond hij op en zei: ik kom over een half uur terug en dan is het geregeld. En dat was het vervolgens ook.”

De acteur denkt dat zijn opvolger het nog heel moeilijk krijgt. ”Het lijkt me een onmogelijke taak hem op te volgen.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.