TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Hier keek bijna niemand naar: Documentaire ‘WILDERS’

Misschien had NPO toch JESSE moeten uitzenden

Tags: ,

De documentaire over Geert Wilders heeft woensdagavond 186.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De anderhalf uur durende film WILDERS komt van de hand van de Amerikaanse regisseur Stephen Morse. Hij filmde de PVV-leider vier maanden lang in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart.

Vorige maand was een ingekorte versie van de documentaire al te zien bij de commerciële jongerenzender Viceland. Enkele tienduizenden mensen keken er toen naar.

Dat de NTR de film over de PVV-leider uitzond is opmerkelijk te noemen. Een andere politieke documentaire, over Jesse Klaver, zorgde deze maand voor veel ophef. BNNVARA wilde de film aanvankelijk uitzenden, maar zag daar van af na felle kritiek op het feit dat de documentairemaker zelf voor GroenLinks actief was tijdens de laatste verkiezingscampagne.

Een van de best bekeken programma’s van de woensdag was overigens Oranje boven down under. Het dagelijkse verslag over de World Solar Challenge en de Nederlandse deelname daaraan wist bijna 2 miljoen mensen te boeien. Daarmee is het de best bekeken aflevering tot nu toe.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.