TPOok!

 
Achtergrond

Duitse familieminister recenseert boek van ‘anti-moderne feministe’ – welkom terug in DDR

Schrijfster Birgit Kelle noemde propaganda van ministerie 'Gender-Bullshit-Sprache', moet nu op brandstapel

De Duitse Annemarie van Gaal – maar dan niet op het gebied van financiële-, maar familiekwesties – is Birgit Kelle. Een conservatieve publiciste die zich kritisch uitlaat over feminisme (‘Het feminisme schaft de vrouwelijkheid af‘), over ‘Gender-bullshit’ en ‘Gendergaga‘ – en het idee dat vrouwen alles maar tegelijk moeten kunnen omdat dat ‘modern’ is. In haar twitterbio staat: ‘Find the woman in you. And then set this woman free. This is who you are.’ Ze wil dat vrouwen weer echt kunnen kiezen, en als dat drie jaar thuiszitten met de baby is, “dan zouden ze daarin ondersteund moeten worden, en niet veroordeeld.”

Tegenspraak verbieden

Dat het huidige ‘feminisme’ op een dwingende manier gelijkheid (‘sekseverschillen zijn een sociaal construct’) boven vrijheid (om niet helemaal kapot te gaan aan zorgen en plichten) stelt en neurotische vrouwen aan dagbesteding helpt moet bekend zijn. Verassend en opmerkelijk is wel dat het Duitse ministerie van Familiezaken zich met Kelle’s laatste boek, ‘Muttertier‘ (Moederdier) heeft bemoeid. Het werd in het cultuurmagazine Cicero zelfs  ‘het politieke boek’ genoemd. In die context, geschreven door ‘de Staat’ klinkt dat gek genoeg als een persoonlijke aanval. Oh, wat zouden ze tegenspraak graag verbieden in de Duitse regering.

Voor wie nog niet doorhad hoe de overheid een Stalinistisch-feministische agenda doordrukt hier een paar fragmenten uit die ‘recensie’ van de Duitse (demissionaire) minister Kristina Schröder:

“Hier spreekt een trotse, voltijd moeder die zich tegen vooroordelen verzet. Het is haar goed recht. (…) Maar het is duidelijk dat Birgit Kelle met dit pleidooi (om er voor haar kinderen te zijn, red.) zich in de ultraconservatieve hoek zet. Het is daarom jammer dat ze in de laatste hoofdstukken hoofdzakelijk de modernen aanklaagt.”

Het Grote Gelijk ist da. Als je ‘de modernen’ aanklaagt, ben je af.

(…) “Zo bevat haar tekst in bepaalde opzichten een anti-modern ressentiment. Dat is des te bedroevender omdat Birgit Kelle deze manier van argumenteren helemaal niet nodig heeft. Ze is namelijk precies datgene, waar ze anderen van beschuldigt: een moderne vertegenwoordiger van de vrouwenbeweging, die radicaal liberaal hun principes nastreven.”

Flashbacks naar totalitaire dictaturen

Zonder lelijke woorden wordt Kelle in het artikel ‘radicaal’ genoemd, en daarmee sluit het net zich om haar heen waar een gesprek over de inhoud onmogelijk is, dat zegt genoeg. Het geheel roept flashbacks op naar hoe de Nederlandse minister van Onderwijs, Jet Bussemaker in mei 2017 bij Buitenhof meehuilde met de slachtoffers van Geenstijl-seksisme (‘Ik zou het manifest ook meegetekend hebben’) en daarmee haar boekje te buiten ging. Ministers moeten geen oordeel vellen over de meningen van het volk – en al helemaal niet die mening tot onwenselijk of radicaal verklaren. Want dat geeft maar flashbacks naar totalitaire dictaturen.

 

   

Steun direct Sietske Bergsma

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.