TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Kongsi Haro Kraak/Volkskrant/Marcel Gelauff: ‘Huidskleur verdachte noemen is prima’

We zullen het onthouden voor bij de eerstvolgende aanslag

Dus u vroeg zich af of het benoemen van de huidskleur van de Las Vegas-terrorist, zijnde een blanke witte man, door het NOS Journaal misschien wel zo hypocriet is dat ze er alleen nog maar in kunnen stikken omdat ze bij het NOS Journaal normaal gesproken nog liever zeggen dat een aanslagpleger met een getinte huidskleur danwel zwarte huidskleur van Lego of Playmobil is gemaakt dan dat ze zeggen dat de huidskleur getint of zwart is, maar het benoemen van de blanke ‘witte’ huidskleur ineens wel okee is?

Welnu, in samenspraak met Haro Kraak, het eenmans millenialdeugleger van SJW-moralistencourant Volkskrant, voorheen 14 keer de Volkskrant, is het de hoofdredacteur van het NOS Journaal, Marcel Gelauff, gelukt te stikken in de eigen hypocrisie om daarna als ondode weer terug te keren:

 

“Wij probeerden alle feiten die op dat moment bekend waren te melden. We hebben daar verder geen bedoelingen bij. We noemden hoe oud hij is, uit welke staat hij komt en ook hoe hij eruitziet.

Iedereen duwt ons in het frame van zijn eigen politieke voorkeur. GeenStijl schreef dat de NOS ‘op wittemannenjacht’ was en noemde de beschrijving racistisch. Leon de Winter schreef woensdag in zijn column in De Telegraaf dat de huidskleur van de schutter niet van belang was en verweet het NOS Journaal een ‘oordelend medium’ te zijn.

Mensen proberen ons allemaal kwaadaardige intenties in de schoenen te schuiven. Het zou racistisch zijn. En bij een moslim zouden we de achtergrond juist verzwegen hebben, zeggen critici. Quatsch. Als we zeggen dat een schutter een zwarte man is, komt er veel minder ophef, denk ik.”

 

Mooi, mooi, mooi. Wij zullen het onthouden voor de eerstvolgende keer dat gewoon weer een ‘verwarde man’ van Arabische afkomst een aanslag pleegt (wat ongetwijfeld binnenkort zal zijn).

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.