Media & TV

Bonusquote: Angela de Jong (AD) sloopt Humberto Tan opnieuw

03-10-2017 08:35

 

“Stel dat er een prijs bestond voor het slechtste tv-interview van het jaar. Dan nomineer ik bij deze het gesprek tussen Matthijs van Nieuwkerk en Humberto Tan, afgelopen vrijdag in De Wereld Draait Door. Het was gewoon pijnlijk om te zien.

Helaas werd het gesprek een aaneenschakeling van gemiste kansen. Van Matthijs, die verzuimde om de schurende, maar noodzakelijke vragen te stellen. Ik vermoed omdat hij als vakbroeder te doen heeft en meevoelt met zijn getergde RTL-collega.

Een glad juichverhaal, compleet met bijbehorende gemaakte grimas die als een masker op zijn gezicht zat geplakt. Het gaat namelijk helemaal niet slecht met zijn programma, hield Humberto vol. We zien het met zijn allen gewoon niet goed.

En een imagoprobleem? Dat zijn ‘aannames’.”

 

Kent u die rel over de faalkijkcijfers van RTL dat in de afgrond ligt te spartelen? Die rel over Humberto Tan waar Johan Derksen en Wilfred Genee zich mee hebben bemoeid enzo? Nouja, die rel dus is veroorzaakt door AD-columniste Angela de Jong die op een dag in haar column schreef dat RTL Late Night en andere RTL-programma’s terecht lage kijkcijfers halen. (Omdat het afgegraasde BN’er-omhooglikkende coma-opwekkende inteeltprogramma’s zijn).

Sindsdien is het door iedereen vrij schieten op RTL, in het bijzonder op Humberto Tan. Maar omdat het RTL is weten ze daar totaal maar dan ook echt totaal niet met al die kritiek om te gaan en wrijven ze vlek op vlek op vlek op vlek, waarmee  wordt bevestigd dat RTL inderdaad gewoon een soort tweede NPO is qua domme arrogantie en onvermogen ook maar iets van de kijkers (‘het volk’) te snappen.

Precies zoals Angela de Jong dus in haar eerste column al schreef. Waarvoor hulde aan Angela de Jong, eindelijk weer eens een échte columnist! Geef haar een standbeeld. En een beter podium dan AD.

(Blendle-link.)