TPOok!

 
Media & TV

Terugluisteren: Duitse verkiezingen, verveling onder kiezers en groeiend anti-semitisme

Wierd Duk en Sietske Bergsma bij WNL over de achtergronden van de Duitse verkiezingen

De uitzending is langer, die is hier terug te luisteren (16:00-16.30 uur). Belangrijkste vragen: wat leeft er onder de Duitse kiezer? Valt er nog wat te kiezen? Kort wordt ingegaan op de Duitse schuld, die de laatste tijd onder politieke wetenschappers in Duitsland wordt aangeduid als ‘neurose’ – een toestand waar ‘koningin van Europa’ Angela Merkel zelf geen last van lijkt te hebben – en de relatie tussen dit fenomeen en het verkiezingsgedrag van de Duitsers. En over de ‘wutmensch‘ – de tegenhanger van de ‘gutmensch‘.

‘Wutmenschen’ kunnen nergens terecht

Veel boze burgers (11 procent is de verwachting) stemmen vandaag AfD en als ze dat niet willen, zien ze geen goed alternatief voor de AfD, een partij die diep verdeeld is geraakt door schandalen en rechts-extremistische uitlatingen van kandidaten. Kiezers kunnen nergens anders terecht met hun zorgen over grote thema’s als vluchtelingencrisis, terreur en EU. Daarnaast weten Duitsers door een eenzijdige aanbod van de mainstream media weinig over wat er speelt, omdat het aan goede alternatieve media ontbreekt. Veel rechts-conservatieve blogs liggen onder vuur vanwege (overheids)censuur en verdachtmakingen van ‘extremisme’ en houden hun hoofd moeilijk boven water.

Hieronder een fragment over de toename van het anti-semitisme in Duitsland en heel Europa.

 

 

   

Steun direct Sietske Bergsma

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.