TPOok!

 
Buitenland

Mexicanen woest om niet-bestaand aardbevingsslachtoffer

Niet dat de echte problemen op waren verder

De Mexicaanse autoriteiten zijn door het stof gegaan na een rel over een niet-bestaand schoolmeisje. Ze beweerden deze week ten onrechte dat deze twaalfjarige ‘Frida Sofia’ levend onder het puin lag van een ingestorte school in Mexico-Stad.

Heel Mexico leefde mee met de reddingsoperatie. Televisiezender Televisa zond dertig uur live uit vanaf de locatie, waar elf andere kinderen werden gered. Toch bleef vooral het lot van Frida Sofia veel mensen bezighouden.

De hashtag #Fridasofia was woensdag trending topic in het land, dat snakte naar goed nieuws na de tweede verwoestende aardbeving in een maand tijd. Een minister riep de ouders van het meisje op zich te melden.

De autoriteiten maakten donderdag uiteindelijk bekend dat alle kinderen dood of levend uit het puin waren gehaald. De twaalfjarige scholiere bleek niet te bestaan. De marine, die de reddingsoperatie had gecoördineerd, erkende onjuiste informatie te hebben verspreid die was aangeleverd door reddingswerkers.

Veel mensen reageerden woedend op sociale media: ze voelden zich bedrogen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.