TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Raad voor Journalistiek: deelnemers debat De Balie op trein naar Oosten zetten is prima

Reconstructie inclusief Endlösungs-tweets nu in Der Volkszeitung

 

“Het beladen woord Endlösung gebruiken in de kop boven een artikel over een debat in De Balie is ‘vanwege de verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog wellicht onkies, maar niet ontoelaatbaar’. Wie zich, zoals de Belgische filosoof en schrijver Wim van Rooy, in het heftig gepolariseerde islamdebat mengt, moet tegen een stootje kunnen.

Dat zegt de Raad voor de Journalistiek donderdag in haar uitspraak inzake de klacht die Van Rooy heeft ingediend tegen de krant Zaman Vandaag, inmiddels omgedoopt tot De Kanttekening, en arabist Jan Jaap de Ruiter. De klacht is ongegrond verklaard.

‘Een kop mag een vergroving van de inhoud van het bijbehorende artikel bevatten’, aldus de Raad.  Volgens de raad heeft Zaman Vandaag journalistiek zorgvuldig gehandeld.”

 

Hahahaha! HAHAHA! Ach so! Juist ja.

En die Raad voor Journalistiek (vanaf 77 jaar en ouder) straks maar weer klagen dat ze door niemand serieus worden genomen. Lachen weer met je opa! Zuster komt zo hoor!

Enfin: in de Volkskrant een opzich redelijk objectieve reconstructie door Janny Groen, maarja, de online SJW van dienst heeft er allemaal hatelijke, eenzijdige, rancuneuze endlösungs– (dit woord mag, dekt de lading, zegt ook Raad van Moralisten, BB) tweets bijgezet waardoor de objectiviteit van het artikel gelijk al op de zug nach Osten wordt gezet. Domdomdom.

Jammer weer Volkskrant! Maar toch leuk dat jullie het blijven proberen, dat objectief zijn. Blijf volhouden, die eindoplossing is in zicht!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.