Columniste Hanina Ajarai weg bij AD

13-09-2017 14:05

Columnist Hanina Ajarai, die eind juli enorme ophef veroorzaakte met haar column ‘Nouri vs. MH17’, moet vertrekken bij het Algemeen Dagblad. Dat bevestigt AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis aan NRC Handelsblad. Haar laatste column verschijnt op donderdag 28 september. Ajarai laat in een telefonische reactie weten zich te onthouden van commentaar. Dat meldt NRC Handelsblad woensdag.

Ajarai schreef in haar gewraakte column deze zomer dat ze geen moment getreurd had over de slachtoffers van de aanslag op MH17. Ze bood later haar excuses aan:

 

“Mijn woorden zijn nooit bedoeld als trap na richting de nabestaanden van de MH17-ramp. Nu ik weet dat ik deze mensen heb gegriefd met mijn column, bied ik mijn excuses aan. Het was beter geweest als mijn overpeinzingen hen niet hadden bereikt. De vragen en verwondering waarmee ik mezelf gesteld zag, waren weliswaar bedoeld als opmaat naar een oprechte discussie maar ik begrijp heel goed dat deelnemen aan zo’n discussie te pijnlijk is voor nabestaanden. Dat spijt mij oprecht.”

 

Nijenhuis zegt woensdag tegen NRC Handelsblad dat zijn beslissing, die hij twee weken geleden maakte, ‘niet alleen’ te maken heeft met de column over MH17 en Nouri. “We hebben moeten constateren dat er onvoldoende binding was met de lezer.”

Lees ook

NRC Handelsblad – Columnist Hanina Ajarai weg bij AD

TPO – Hanina Ajarai-gate: AD plaatst enge ingezonden brief die al dagen op Telegraaf staat