TPOok!

 
Media

Columniste Hanina Ajarai weg bij AD

Raakte in opspraak na column over MH17

Columnist Hanina Ajarai, die eind juli enorme ophef veroorzaakte met haar column ‘Nouri vs. MH17’, moet vertrekken bij het Algemeen Dagblad. Dat bevestigt AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis aan NRC Handelsblad. Haar laatste column verschijnt op donderdag 28 september. Ajarai laat in een telefonische reactie weten zich te onthouden van commentaar. Dat meldt NRC Handelsblad woensdag.

Ajarai schreef in haar gewraakte column deze zomer dat ze geen moment getreurd had over de slachtoffers van de aanslag op MH17. Ze bood later haar excuses aan:

 

“Mijn woorden zijn nooit bedoeld als trap na richting de nabestaanden van de MH17-ramp. Nu ik weet dat ik deze mensen heb gegriefd met mijn column, bied ik mijn excuses aan. Het was beter geweest als mijn overpeinzingen hen niet hadden bereikt. De vragen en verwondering waarmee ik mezelf gesteld zag, waren weliswaar bedoeld als opmaat naar een oprechte discussie maar ik begrijp heel goed dat deelnemen aan zo’n discussie te pijnlijk is voor nabestaanden. Dat spijt mij oprecht.”

 

Nijenhuis zegt woensdag tegen NRC Handelsblad dat zijn beslissing, die hij twee weken geleden maakte, ‘niet alleen’ te maken heeft met de column over MH17 en Nouri. “We hebben moeten constateren dat er onvoldoende binding was met de lezer.”

Lees ook

NRC Handelsblad – Columnist Hanina Ajarai weg bij AD

TPO – Hanina Ajarai-gate: AD plaatst enge ingezonden brief die al dagen op Telegraaf staat

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.