TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bonusquote: In Zweden komt nepnieuws natuurlijk door ‘extreemrechts’

Negatief nieuws over de multiculturele samenleving, dat kán alleen maar nepnieuws zijn

Tags: ,

 

“‘We hebben een probleem met nepnieuws in dit land, al is nu nog onduidelijk hoe groot het is’, zegt onderzoeker Thomas Nygren, die het experiment leidt namens de Universiteit van Uppsala. Hij wil vooral te weten komen aan hoeveel desinformatie Zweedse jongeren worden blootgesteld via sociale media. Hoeveel daarvan ‘onschuldige’ onzin is en hoeveel toe te schrijven is aan bijvoorbeeld de groeiende invloed van extreem-rechts.

‘Onlinehaat is verschrikkelijk’, zegt docent maatschappijleer Tiina Hemberg, die van plan is de nepnieuwsles vaker te gaan geven aan haar leerlingen. Haar wangen kleuren even fel als de signaalrode bak waarmee ze bij de ingang van het klaslokaal de smartphones van de leerlingen verzamelt. ‘We moeten hen al vroeg bewust maken van hoe ze worden beïnvloed. Ze zijn onze toekomst.'”

 

Helemaal nergens in het Westen is er enig serieus bewijs voor ‘nepnieuws’. In de VS vinden vooral Facebook zelf en Clinton-aanhangers dat ‘nepnieuws’ wordt verspreid, in Duitsland censureren ze pro-actief social media want je weet maar nooit met de Russen (ook al is er niet het minste bewijs voor invloed door de Russen gevonden) en in Nederland komen we steeds weer tot de conclusie dat het aanbod van ‘nepnieuws’ zo goed als nul is. Alleen bij het lasterblaadje ComputerTotaal blijven ze hardnekkig volhouden dat onwelgevallige feiten, die zijn gecheckt door diverse journalistieke bronnen en gewoon zwart op wit staan, notabene bevestigd door een Duits ministerie zelf, ‘notoir nepnieuws’ zijn, maargoed, dat is een computerblad (op papier, lol) dus die hebben sowieso nul komma nul verstand van nieuws.

In Zweden echter is ‘nepnieuws’ Het Nieuwe Grote Gevaar. En dat terwijl er al zoveel Grote Gevaren zijn in Zweden, zoals: realisme, waarheid, feiten, mensen die zomaar hun mening uiten en biologische feiten over het aantoonbare verschil tussen mannen en vrouwen.

Dus moeten Zweedse kindertjes op piepjonge leeftijd al worden geïndoctrineerd over ‘nepnieuws’ wat natuurlijk vooral de schuld is van ‘extreemrechts’ en gaat het, zo blijkt, in werkelijkheid gewoon om ‘onlinehaat’, zoals gemene stoute mensen die online een onwelgevallige mening uitenn over het Zweedse vluchtelingenbeleid, de EU, de multiculturele samenleving of Hele Foute mensen die Trump-aanhanger zijn enzo.

Goedzo Zweden! Je kunt kinderen niet vroeg genoeg bijbrengen dat 2 + 2 = 5!

Nu allemaal tegelijk kinderen: Ignorance is strenght!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.