TPOok!

 
Opinie

U zond in: man zegt Volkskrant-abonnement per direct op wegens haatcolumn

'Ga je kapot schamen Volkskrant en flikker dit soort haatzaaiers en ophitsers eruit'

Tags:

 

“L.S.,

Al zolang ik mag stemmen stem ik in bepaalde mate links, en vanaf zo ongeveer mijn elfde lees ik de Volkskrant.

Na een tijdje weg ben ik nu weer eens proefabonnee bij jullie. Maar dat zal van zijn lang zal zijn leven nooit meer een betaald abonnement worden na het lezen van deze stuitende column.

Weerzinwekkend om dit soort vormen van pure haat te lezen, opgeschreven door een journalist in jullie krant.

“Je wil niet demoniseren, zoals het heet, want dat is gevaarlijk. In deze roerige tijden kun je maar beter niemand meer met een nazi vergelijken, al staat hij in het desbetreffende uniform van dichtbij Duits tegen je praten.”

Na lezing van deze woorden van Middendorp wil ik een duidelijk beschuldigende vinger wijzen, want het is Middendorp die (voor een journalist!) op uiterst onverantwoorde wijze het vuur opstookt en daarmee in wezen gevaar sticht. Misschien is hij wel net zo gevaarlijk zoals Eichmann in die roerige jaren dertig en veertig was, want wie denkt dat hij, juist als journalist/columnist net na die actie van die zogenaamd ‘antifascistische’ vrouwenbrigade (en met de demonisering door de pers van Pim Fortuyn in het geheugen), zo intens hatelijk (en zo vol van zijn eigen gelijk) een democratisch gekozen Kamerlid op een walgelijk haatzaaiende en opruiende wijze tot fascist of nazi in uniform moet bestempelen is minstens net zo gestoord als Eichmann was, maar waarschijnlijk nog een tikkie erger want Middendorp heeft de kennis achteraf van die historische feiten – met voorbedachte rade dus en met de kennis van toen.

Dat hij dergelijke columns door de hoofdredactie geplaatst krijgt zegt ook veel over de huidige Volkskrant; alsnog verworden tot een gefrustreerd en gevaarlijk klinkend extreemlinkserig haat- en propagandapamflet van in wezen veel enger Duits blaffende anonieme zich (godbetert) antifascistisch noemende groepjes vernielers & geweldplegers.

Ik zou het van harte toejuichen als zowel Middendorp als de Volkskrant door Baudet, of door wie ook, in rechte worden aangesproken voor het aanzetten tot een aanslag, want dat is waar jullie dergelijke ‘antifascistische’ useful idiots rijp voor zitten te maken. Het zou me niet verbazen als Middendorp lid is van zo’n zieke verzameling ‘antifascistische bevrijders’ of het zelf heeft opgericht.

Ga je kapot schamen Volkskrant, en flikker dit soort haatzaaiers & ophitsers eruit, dan doe je nog iets goeds.

Was getekend,

56-jarige J.T. te W. die al vanaf zijn elfde de Volkskrant las.”

 

(Volledige naam bij redactie bekend.)

 

LOL!

Anyway, het gaat dus om deze column van Godwin-columnist Peter Middendorp. De hele column is te lezen via Blendle, maar de samenvatting is even eenvoudig als voorspelbaar: “Thierry Baudet is een nazi. Dat zijn huis nu is beklad moet ik zeker stom vinden en dan mag ik nu niet demoniseren, maarja, het is en blijft een gore nazi dus ik ga gewoon lekker  opschrijven dat Thierry Baudet een gore nazi is, want ik ben God en ik deug als een dolle, daarom mag ik iedereen die niet links genoeg is elke week weer uitschelden voor nazi, maar had ik al eens gezegd hoe fan-tas-tisch ik deug?”

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.