TPOok!

 
Video

VIDEO – Grondige discussie over staat van het Westen met Joe Rogan, Bret Weinstein en Jordan Peterson

'Het kan ofwel heel goed aflopen, of ontzettend slecht'

Vaarwel televisie, NPO en borrelpraatjes. Vrijdagavond gingen de Amerikaanse komiek en podcast-goeroe Joe Rogan, Bret Weinstein en Jordan Peterson drie uur lang in gesprek over de huidige situatie in de VS, postmodernisme, Anti-fa, Hitler, identiteit, micro-agressie, tirannie, het verschil tussen kapitalisme en communisme, de definitie van waarheid, wat we me moeten doen, wat we niet moeten doen. 

Kleine introductie, Bret Weinstein is een biologie professor die onder andere onder vuur kwam te liggen omdat hij weigerde de universiteitscampus te verlaten op een ‘no-whites’ day. Klinisch psycholoog en professor Jordan Peterson overkwam iets soortgelijks, door te weigeren bepaalde gender voornamen gebruiken.

Peterson:

“Het is erg onstabiel nu, rechts wordt rechtser en links linkser, (…) het kan ofwel goed aflopen, of ontzettend slecht.”

“We kunnen het alleen goed doen door dit soort gesprekken te voeren. (…) Mensen zeggen tegen mij dat ik demoniseer en polariseer, en ik begrijp dat, maar ik maak me ook zorgen over de overname van universiteiten door radicale marxisten, hoe kun je dit bestrijden zonder deel te nemen aan wat zij doen – polariseren? Ik denk hier heel veel over na.”

   

Steun direct Sietske Bergsma

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.