TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bonusquote: Geert Wilders en Thierry Baudet zijn soort van neonazi’s

'Geert Wilders nam het jargon van de neonazi’s zelfs letterlijk over'

Tags: ,

 

“In Charlottesville moesten deze onderlinge verschillen overstegen worden om ‘rechts te verenigen’. Daar toonde de beweging direct ook haar ware gezicht: racisme, fascisme en antisemitisme zijn geen uitwassen, maar vormen het hart van dit ‘alternatieve rechts’ in Amerika. Niet dat hun ideeën beperkt blijven tot de VS, de beweging is internationaal georiënteerd. Ook rechtse populisten in Europa spelen in op de angst ‘vervangen’ te worden. Het klinkt door in de opmerkingen van Thierry Baudet over de ‘homeopathische verdunning’ van het Nederlandse volk en zijn tirades tegen de EU, die opgericht zou zijn om de ‘Europese beschaving te vernietigen’. Geert Wilders nam het jargon van de neonazi’s zelfs letterlijk over. ‘Onze bevolking wordt vervangen. Genoeg is genoeg’, twitterde hij daags na de rellen in Charlottesville.”

 

Sinds één (1) blanke, kennelijk extreemrechtse, verwarde man neonazistische terrorist met zijn auto inreed op linkse demonstranten hebben de linkse media wereldwijd een field day. Want Het Grote Extreem Rechtse Neonazistiche Gevaar komt ons allemaal halen en is het Enige Echte Grote Gevaar in de wereld maar natuurlijk is er ook veel aandacht voor het gevaar van de radicale islam en extreem links!

De stap naar Baudet en Wilders is dan natuurlijk niet zo heel groot, die zijn eigenlijk altijd met het grootste gemak te demoniseren als ‘neonazi’. Zoals hier in de Groene Amsterdammer (Blendle-link). Dapper en krachtig als altijd, die Groene.

Nu wachten op iemand die met het dagboek van Anne Frank gaat staan wapperen.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.