Media & TV

POLL – NPO zoekt nóg een Eva Jinek – Wie moet het worden?

28-08-2017 16:55

Nu De Wereld Draait Door (DWDD) vanaf volgend jaar nog maar zes maanden per jaar op tv is te zien, komt er plek voor nieuw talent op de vroege avond. Het is de bedoeling dat er het hele jaar door een ‘agendasettende talkshow’ in de vooravond te zien is bij de publieke omroep, zo bleek bij de seizoenspresentatie in Hilversum.

Onlangs werd bekend dat DWDD vanaf 2018 alleen nog in de herfst en winter is te zien. Het inkorten van het seizoen gebeurt op verzoek van presentator Matthijs van Nieuwkerk, die meer tijd wil voor andere programma’s. Hij noemde DWDD, dat hij al twaalf jaar presenteert, ‘een reusachtige slokop’.

NPO-voorzitter Shula Rijxman zei maandag blij te zijn dat ‘Matthijs’ creativiteit behouden blijft voor de publieke omroep’. “Tegelijk ontstaat daardoor ruimte voor nieuw talent op de vooravond. Ruimte voor een heel nieuwe lichting programmamakers.” Als het aan haar ligt, wordt een presentatrice het gezicht van deze talkshow.

Volgens Frans Klein, directeur televisie bij de NPO, kunnen omroepen vanaf nu intekenen voor de nieuwe talkshow. Over de invulling ervan vinden de komende tijd gesprekken plaats.

[polldaddy poll=9818141]

ANP