VIDEO – Charlottesville, in gesprek met de nazi’s

16-08-2017 09:21

Vice kan ook goede dingen maken, hier brengen ze de gebeurtenissen van afgelopen weekeind in Charlottesville in beeld. Ze gaan in gesprek met de neo-nazi’s, tonen de reacties na de aanrijding met de auto en de onderbroken speech van Jason Kessler. Een paar quotes:

“We hebben niet het kameraadschap, en het vertrouwensniveau dat onze rivalen hebben. En dat kameraadschap en vertrouwen is opgebouwd met activisme. En dat is een tactiek die we nu gaan kopiëren.”

“Ik geloof, zoals je kunt zien, dat we van het internet vandaan komen op grote wijze, we laten langzaamaan zien wat onze macht is. You aint seen nothing yet.”

“We hebben het hier over de etnische zuivering van Amerika, de vernietiging van de Amerikaanse manier van leven, en een nieuwe Bolsjewiek-achtige samenleving zonder vrijheid, zonder vrijheid van meningsuiting, dat is waar we heen gaan in Amerika.”

“Het is een trieste dag in onze constitutionele democratie. Als we niet onze burgerlijke rechten en vrijheden kunnen uitoefenen volgens het eerste Amendement. Dit leidt tot geweld (Jason Kessler).”

“Deze mensen willen geweld en wij voldoen gewoon aan die vraag.”

De vraag die gesteld en beantwoord moet worden na het zien van deze beelden: hoe heeft het zo ver kunnen komen? Moeten deze twee krachten het voor de Verenigde Staten gaan uitvechten?