Media & TV

TPO-quiz: hoe gevaarlijk is de retoriek van Joop.nl, een verschillige NPO-site?

14-08-2017 12:07

Lees onderstaand citaat, afkomstig uit een column op de extreem-linkse haat- en lastersite van VARA-leden, Joop.nl (NPO) en beantwoord dan onderstaande vraag:

 

“Het is rijkelijk laat om je verbazing uit te spreken, maar het is bovenal ontoereikend. Te lang hebben we ons laten wijsmaken dat opkomen voor je medemens (of jezelf als je niet-wit bent) de vrijheid van meningsuiting bedreigt, met als resultaat dat eenieder die dat toch waagt kan rekenen op een stortvloed aan beledigingen en bedreigingen. Het negeren van extreemrechts heeft niet geholpen, het uitlachen heeft niet geholpen, maar het vertroetelen door media en politiek heeft het erger gemaakt. We stonden erbij en keken ernaar terwijl onze samenleving radicaliseerde tot een plek waar mensen zich niet meer hoeven te schamen voor hun haat.”

 

Blijkbaar hebben mensen zich ‘te lang’ iets laten wijsmaken, ‘te lang’ iets genegeerd en stonden ze er ‘te lang’ bij terwijl ze er naar keken. ‘Te lang’ impliceert dat het nu moet stoppen, en veranderen. Het is uiteraard allemaal de schuld van ‘extreem-rechts’.

Maar als ‘negeren van extreemrechts’ niets heeft geholpen en ‘uitlachen van extreem-rechts’ niets heeft geholpen want is dan de volgende, voor de hand liggende, stap? Wat blijft er dan nog voor Joop-lezers om iets wat al ‘te lang’ duurde een halt toe te roepen?

Welk antwoord u ook kiest, het is dood- en doodeng. Met dank aan de ‘verschillige’ en ‘sociale’ VARA, via de ‘verbinding in de maatschappij brengende’ NPO.

 

[polldaddy poll=9808626]