TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Justine van de Beek doet impliciete oproep GS/TPO/Dumpert te intimideren

'Linken naar activisten' = 'Impliciet oproepen tot intimidatie'

 

“Op platforms zoals Dumpert, GeenStijl, TPO en Jalta wordt er in bashende stukken gelinkt naar activisten, zo ook naar mij, met de impliciete oproep: intimideer hen. En zo geschiedde – een verdoofde duim kreeg ik van het blocken van anonieme Twittereitjes bij elke nieuwe terreurstroom. Aandachtshoer dit, feminazi dat, een “Je moet gewoon eens flink geneukt worden” hier en een “Ik sla geen vrouwen, maar bij jou zou ik er wel wat verstand in willen slaan” daar. Dit zijn geen uitzonderingen, maar is al tijden de gang van zaken bij (online) activisme van vrouwen en mensen van kleur. Zie ook: de GeenStijl-gate.”

 

Op platforms zoals Twitter, Joop.nl, Stellingdames.nl en Big.nl wordt in jammer- en dramcolumns gelinkt naar keurige websites, zo ook naar ons, met de impliciete oproep: demoniseer ze. En zo geschiedde – een verdoofde duim kregen de TPO-redacteuren van het blocken van anonieme Twittereitjes bij elke nieuwe terreurstroom. Racist dit, fascist dat, een “jullie zijn een extreemrechtse haatsite” hier en een “Ik ben tegen geweld maar bij jullie zou ik graag de boel eens in de fik komen steken” daar. Dit zijn geen uitzonderingen, maar is al tijden aan de gang van zaken bij (online) publiceren van andersdenkenden en iedereen die zich niet opstelt als gelijkgeschakelde linkse journalist. Zie ook: haatzaaikrant Trouw.

 

Vraag: TPO, klopt het dat jullie ooit ‘in bashende stukken’ naar Justine van de Beek hebben gelinkt?

Antwoord: Wait, let me Google that for you!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.