TPOok!

 
Video

VIDEO – WDR-klokkenluider Claudia Zimmermann roept op tot meer kritische berichtgeving

'Het is mijn wens dat journalisten kritischer gaan berichten, meer naar de burgers luisteren'

De Nederlands-Duitse journaliste Claudia Zimmerman, sprak eerder met ThePostOnline over het einde van haar carrière bij de Duitse WDR, wegens een opmerking die ze in januari 2016 maakte in een radio-uitzending van het Limburgse L1 (hieronder in het RT interview te horen). Ze zei daar dat de omroepen in Duitsland vooral een ‘regeringsstem’ verkondigen en niet een ‘oppositiestem’.

Sinds die radio-uitzending willen ze haar werk niet meer, hoewel WDR dit onlangs nog ontkende tegenover het Duitse media-portaal MEEDIA: “Het is aantoonbaar niet waar dat mevrouw Zimmermann sindsdien geen opdrachten meer heeft ontvangen van WDR”. Zimmermann: “Ik heb in april 2016 nog twee ’30 seconde filmpjes’ gemaakt – één over kunst, één over een boom – en de rest wilden ze niet hebben. Ik wist gewoon, het is voorbij.”

De druk is er, ze kunnen zich niet meer distantieren

In dit interview met RT vertelt ze nog over haar burn-out in de maanden dat de WDR deed alsof er niets aan de hand was maar evengoed haar werk niet meer wilde hebben. Ze ziet het nu als haar taak om haar verhaal te doen en roept op tot verandering.

 

“Het is mijn wens dat veel meer journalisten kritischer gaan berichten, naar de burgers luisteren. Ze zijn er ook nog wel, die kunnen onderzoeken, maar veel minder dan in de voorgaande jaren. De druk is er, ze kunnen zich niet meer distantieren. Dat moet veranderen.”

 

 

   

Steun direct Sietske Bergsma

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.