TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

OM: ‘Powned niet strafbaar vanwege kwetsend artikel, is satire en VvMU’

'Uitlatingen worden gedaan in context van maatschappelijk debat'

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kan omroep Powned niet worden vervolgd voor een kwetsend artikel over een verdronken Syrische jongen dat begin deze week voor enige ophef zorgde. Het OM laat aan Big.nl weten dat het artikel als ‘satire’ kan worden gezien en dat het bovendien gaat om ‘kritiek op overheidsbeleid’.

Uiteraard wil het OM ook graag laten weten dat ze het artikel ‘grievend en smakeloos’ vinden. Wat dus niet wegneemt dat het gewoon mag van de wet.

Citaten:

 

“Er wordt een oordeel gegeven over migranten en asielzoekers, in die zin dat er over hen wordt gezegd dat zij bepaalde privileges genieten. Dit kan je zien als kritiek op de Nederlandse overheid vanwege een vermeend te ruimhartig asielbeleid. De uitlatingen worden daarmee gedaan in de context van het maatschappelijk debat.

Voor de beoordeling is tevens van belang dat de uitingen zijn gedaan in een satirische en ironische stijl. Ook andere uitlatingen in het artikel worden als niet strafbaar op grond van de discriminatieartikelen beoordeeld.”

 

Advocaat Gerard Spong vindt het echter allemaal extreem kwetsend en discriminerend en daarom wel strafbaar, zo zei hij donderdagavond in het NPO-programma Jinek.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.