TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Gendergedramwatch: genderneutraal ‘Hojo’ zomerkamp voor kinderen

'Kinderen van 13 met transgendergevoelens'

 

“Op het Hojokamp in Gemert is iedereen welkom. Het is een vakantiekamp voor jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Ze lopen rond met homo-, biseksuele- en/of transgender gevoelens.

Dat er mensen zijn die zich aan genderneutraliteit storen, verbaast Alex. “Reizigers aanspreken met ‘beste reizigers’ is normaal. Ik zie het probleem totaal niet.”

“Bij Google hebben ze het kopje ‘anders’ als je een YouTube-account aanmaakt. Dat vind ik een verbetering. Maar het is onzin dat ik bij het bestellen van een koptelefoon moet invullen of ik man of vrouw ben. Wat maakt dat nu uit?”

Mel hoopt dat er iets in de taal verandert. Bijvoorbeeld in hoe je als genderneutraal aangesproken wordt. “Je kunt toch ‘die’ zeggen? Bijvoorbeeld: ‘die of diegene ging naar de supermarkt’ en niet: ‘zij ging naar de supermarkt’.”

 

Ziet u wel? Als je het in taal verandert dan verander je vanzelf de werkelijkheid, ook voor kinderen vanaf 13 jaar oud. Postmodernistische indoctrinatie voor basisschoolleerlingen. Voor elke totalitaire opvatting geldt immers: hoe eerder je begint met brainwashing, hoe beter het resultaat. Behaalde resultaten in het verleden bieden garanties voor de toekomst.

Weet u trouwens al het antwoord op de vraag hoeveel 2 plus 2 is?

 

Lees ook: Gendergedramwatch – NU.nl: ‘Het helpt als taal wat inclusiever wordt’.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.