TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Facebook gaat tweede censuurcentrum in Duitsland openen

Facebook-stasi blaast DRR online nieuwe leven in

Tags: ,

Facebook breidt het aantal medewerkers in Duitsland die strafbare of “beledigende” berichten van het netwerk moeten verwijderen, sterk uit. In het najaar opent Facebook een tweede Duitse vestiging. Dit filiaal in Essen biedt plaats aan 500 medewerkers. De vestiging in Berlijn wordt opgeschaald naar 700 medewerkers.

Duitsland nam deze zomer een wet aan tegen “haatzaaierij”, “bedreigingen” en “nepnieuws” op social media. Bedrijven als Facebook en Twitter moeten aanstootgevende berichten binnen 24 uur verwijderen nadat ze daarvoor een aanwijzing hebben gekregen. Doen zij dat stelselmatig niet, dan riskeren zij een boete tot 50 miljoen euro.

De internetbranche is erg kritisch over de nieuwe regels. Bedrijven vinden niet dat zij opgezadeld moeten worden met de beslissing of een bijdrage door de beugel kan of niet. Ook zou de vrijheid van meningsuiting in het geding zijn. Wereldwijd wil Facebook het aantal medewerkers die berichten inhoudelijk moeten controleren uitbreiden van 4500 naar 7500.

Anp

 

Foto: een Facebook-censuur-medewerker aan het werk.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.