TPOok!

 
Video

Esther van Fenema (psychiater) & Dirk de Wachter (psychiater) over samenleven

In Cafe Weltschmerz

‘Normaliteit’ bestaat niet. Het is zo’n moralistisch begrip dat De Wachter dat niet graag definieert. In Nederland denkt men dat het de ‘realiteit’ onder mom van wetenschappelijkheid een definitie moet geven.

Dirck De Wachter is professor aan de KU Leuven en is verbonden aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van Kortenberg. De Wachter heeft in Vlaanderen bekendheid verworven door zijn artikelen over geweldsdelicten. Hij verwierf meer bekendheid in zowel België als Nederland nadat in oktober 2012 zijn boek Borderline Times verscheen dat uitgroeide tot een succesboek.

In het boek uit hij kritiek op de westerse wereld. Volgens De Wachter zou de westerse samenleving voldoen aan de negen criteria van borderline.

In De Wachter zijn tweede boek: Liefde. Een onmogelijk verlangen? schrijft De Wachter over de liefde die in de westerse maatschappij, in zijn ogen, een onderdeel van de consumptiemaatschappij geworden is. Vergeleken met zijn vorige boek betrekt de auteur kunst en literatuur om zijn mening te verduidelijken.

Lees alle reviews over Borderline times
Lees alle reviews over Liefde

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.