TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Bonusquote: Trouw bewijst wederom vlaggeschip van dramjournalistiek te zijn

'Woorden zijn ook kwetsend hoor!'

 

“Al die discussies getuigen van een aansterkend besef dat woorden geen neutrale overbrengers van ideeën zijn. Wie ‘vrouwenvoetbal’ zegt, heeft het bedoeld of onbedoeld over iets anders dan gewoon voetbal. Wie jongens voorstelt als stoeiende bomenklimmers met geschaafde knieën, beweert tegelijk iets over meisjes – die zijn dat dus niet.

Woorden zijn sociale acties. Dat we zo gevoelig zijn voor bijvoorbeeld hate speech (het aanzetten tot haat) of seksistische taal, komt volgens de Amerikaanse filosoof Judith Butler doordat we talige wezens zijn. We moeten door anderen worden aangesproken om een plaats te krijgen in de maatschappij.

Dilemma’s drijven de spot met je zekerheden. Ze helpen je om vragen opnieuw te formuleren en vervolgens op een hoger niveau verder te twijfelen. Behoedzaam praten over stereotyperingen, frames en pijnwoorden hoort daarbij.”

 

We hadden al aangetoond dat Trouw een post-moderne, cultuurmarxistische ideologische dramagenda (M/V/X) heeft en het journalistieke voortouw neemt tijdens de nieuwspraakmars van totalitaire SJW’s door de instituties (en wie het daarmee niet eens is, is een ‘RACIST!’).

Daar doet Trouw heden vandaag een schepje bovenop door een ‘communicatieadviseur’ (lol) te laten verklaren dat waarheidshater en professioneel opperdrammer Judith ‘alles is taal’ Butler een ‘filosoof’ is, haar mening een serieuze betekenis heeft en haar theorietjes meer zouden zijn dan linksfeministische passief-agressieve mannenhatende huisvlijt.

Kent u Judith Butler, of welke andere taalfilosoof dan ook? Steek dan uw vingers in uw oren en ren hard gillend weg. Als de objectieve werkelijkheid u lief is.

Succes dames en heren!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.