Doneer aan TPO
 

YouTube in nopjes met grootschalige censuur

'Video's met bijvoorbeeld controversiële godsdienstige of racistische boodschap'

Door: , 20:16, 01 augustus 2017

'Video's met bijvoorbeeld controversiële godsdienstige of racistische boodschap'

YouTube slaagt er steeds beter in video’s met een gewelddadig extremistische of terroristische inhoud te weren. Het bedrijf, onderdeel van Google, maakte dinsdag bekend dat afgelopen maand meer dan 75 procent van deze content is verwijderd voordat een kijker aan de bel kon trekken om bezwaar te maken.

Dat succes is te danken aan de voorspoedige ontwikkeling van de zelflerende computersystemen. Door de toegepaste technologie van ‘machine learning’ worden ongewenste beelden steeds beter en sneller ontdekt. Dat is een van de grootste uitdagingen van YouTube, dat elke minuut ruim 400 uur beeldmateriaal uploadt. Daarvoor is ook de samenwerking uitgebreid met organisaties die zich bezighouden met het bestuderen en bestrijden van onder meer radicalisering, terrorisme en haatzaaien.

YouTube gaat ook strenger optreden tegen filmpjes die volgens de huidige regels niet illegaal zijn maar wel als potentiële bedreiging worden bestempeld. Video’s met bijvoorbeeld een controversiële godsdienstige of racistische boodschap krijgen een aparte plaats, die moeilijker te vinden is.

Anp

Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace